Video - EL: "Nick the Quick" MVP novembra!

Plejmejker atinskog velikana Panatinaikosa Nik Kalatis bio je najkorisniji igrač tokom novembra u Evroligi.

Košarka 06.12.2017 | 10:30
Video - EL: "Nick the Quick" MVP novembra!
Kalatis je na šest mečeva tokom 30 dana predvodio PAO do pet pobede, uključujući trijufe nad najvećim rivalom Olimpijakosom, te Real Madridom, za skok "zelenih" sa 12. na četvrtu poziciju.

Imao je najbolji pojedinačni nastup u EL ove sezone, oborio sopstvene rekorde po broju poena i asistencija, bio je i na skok od tripl-dabla, te napravio više asistencija tokom ovih šest mečeva više nego ijedan igrač u istoriji takmičenja – 57.

Kalatis, koga su grčki mediji tokom septembra prozvali "Brzi Nik" (Nick the Quick) je do prvog priznanja MVP meseca stigao sa prosekom od 14,6 poena i 9,5 proigravanja uz odnos asistencija i izgubljenih lopti 5,2.

Mesec je počeo maestralnim dabl-dablom od po 14 poena i asistencija protiv Baskonije, koji njegov tim nije dobio, ali je posle tog meča usledila serija od pet trijumfa.



Nije se proslavio protiv gradskog rivala Olimpijakosa (6p, 2as, 2uk, 1sk), ali se probudio u Moskvi sa po 11 poena i skokova protiv Himkija, a onda u meču sezone srušio Anadolu Efes u Istanbulu sa 29 poena, deset asistencija i devet uhvaćenih lopti.

Mesec je završio sa 12 poena, osam asistencije i četiri skoka protiv Reala, te 16 poena i 12 proigravanja protiv Unikahe, u pobedama PAO nad španskim rivalima.

U sledećem meču PAO gostuje Žalgirisu 7. decembra, pa se čekuje nastavak pobedničke serije atinskih "zelenih".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar