БиХ је далеко од чланства у НАТО

Министар одбране Босне и Херцеговине Марина Пендеш изјавила је вечерас да би евентуално активирање МАП-а (Акционог плана за чланство у НАТО-у) подразумијевало бројне реформе и обавезе бх. институција, што би сигурно трајало годинама.

Босна и Херцеговина 04.12.2017 | 20:05
БиХ је далеко од чланства у НАТО
Она је, на Презентацији Министарства одбране БиХ о испуњавању услова за активирање МАП-а за амбасадоре НАТО земаља у БиХ, појаснила да се те реформе односе на области заштите људских права, правосуђа, управе и финансија. 

Пендеш је истакла да су амбасадорима представили напредак који су остварили Министарство одбране и Оружане снаге БиХ и да јој дјелује да су успјели разјаснити одређене нејсноће које су досад постојале у разумијевању процеса књижења перспективне војне имовине.

“Договорили смо се о одређеним активностима које слиједе и да информирање убудуће буде правовремено како би избјегли могућа неразумијевања”, рекла је Пендеш.

Мартин Качо, амбасадор Словачке у БиХ која је земља контакт НАТО-а за БиХ, казао је да је састанак био отворен и партнерски те је захвалио Пендешевој на презентацији.

Извор: Фена

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

А Х

04.12.2017 19:18

Ова матора пред западњацима једно прица а пред јавносцу друго колико лица има мјењај фацу повратицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

04.12.2017 19:20

Који бре нато народ нема леба треба нам само нато то це нас извуц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ,

04.12.2017 20:58

натоа не занима народ;они зеле само 2 посто ,бруто производа ,а ви липсите ста то њих брига

Name

прометеј

04.12.2017 19:49

Коруптивне радње које се раде у МО БИХ по питању људских права, превазилазе све границе када је у питању основна права професионалних војника,која се крше на свим основама од намјештање конкурса,радних мјеста до лажних диплома које посједују упосленици МО БИХ до старјешина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

04.12.2017 22:00

Апсолутно се слазем...............