BiH je daleko od članstva u NATO

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš izjavila je večeras da bi eventualno aktiviranje MAP-a (Akcionog plana za članstvo u NATO-u) podrazumijevalo brojne reforme i obaveze bh. institucija, što bi sigurno trajalo godinama.

Bosna i Hercegovina 04.12.2017 | 20:05
BiH je daleko od članstva u NATO
Ona je, na Prezentaciji Ministarstva odbrane BiH o ispunjavanju uslova za aktiviranje MAP-a za ambasadore NATO zemalja u BiH, pojasnila da se te reforme odnose na oblasti zaštite ljudskih prava, pravosuđa, uprave i finansija. 

Pendeš je istakla da su ambasadorima predstavili napredak koji su ostvarili Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH i da joj djeluje da su uspjeli razjasniti određene nejsnoće koje su dosad postojale u razumijevanju procesa knjiženja perspektivne vojne imovine.

“Dogovorili smo se o određenim aktivnostima koje slijede i da informiranje ubuduće bude pravovremeno kako bi izbjegli moguća nerazumijevanja”, rekla je Pendeš.

Martin Kačo, ambasador Slovačke u BiH koja je zemlja kontakt NATO-a za BiH, kazao je da je sastanak bio otvoren i partnerski te je zahvalio Pendeševoj na prezentaciji.

Izvor: Fena

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

A H

04.12.2017 19:18

Ova matora pred zapadnjacima jedno prica a pred javnoscu drugo koliko lica ima mjenjaj facu povraticu

ODGOVORITE
Name

Peki

04.12.2017 19:20

Koji bre nato narod nema leba treba nam samo nato to ce nas izvuc

ODGOVORITE
Name

Re ,

04.12.2017 20:58

natoa ne zanima narod;oni zele samo 2 posto ,bruto proizvoda ,a vi lipsite sta to njih briga

Name

prometej

04.12.2017 19:49

Koruptivne radnje koje se rade u MO BIH po pitanju ljudskih prava, prevazilaze sve granice kada je u pitanju osnovna prava profesionalnih vojnika,koja se krše na svim osnovama od namještanje konkursa,radnih mjesta do lažnih diploma koje posjeduju uposlenici MO BIH do starješina

ODGOVORITE
Name

Aco

04.12.2017 22:00

Apsolutno se slazem...............