Ђукић: Бићемо прваци ако...

„Ово је дугачак процес“, каже тренер Партизана после губитка 11. бода у Хумској 1!

Фудбал 04.12.2017 | 21:15
Ђукић: Бићемо прваци ако...
Партизан се поново оклизнуо у Хумској улици. И дословце, јер по снегом прекривеном терену није могао да се игра смислен и организован фудбал, а и у пренесеном значењу, пошто је после Вождовца (1:3), Напретка (1:1), Чукаричког (0:0) И Спартака (1:1), дозволио да га за бодове у његовом дому ускрати и Војводина (1:1).

Црно-бели су испустили чак 11 поена на свом терену од почетка сезоне, што је забрињавајуће за екипу шампионских намера.

„Ово је процес. И то дугачак. Као што је дуга и сезона. Бићемо прваци ако то заслужимо, односно уколико успемо да исправимо неке грешке у одбрани, а будемо ефикаснији у нападу“, рекао је Мирослав Ђукић, шеф стручног штаба Парног ваљка који је заглавио у поларним условима дербија 20. кола Суперлиге Србије.

А није да није имао шанси (две сјајне Тавамбине, Тошићева, Пантићева...). По игри је заслужио три бода, што даје за право Ђукићу да верује у боље дане.

„Не брине ме овај нерешен резултат, јер је приступ екипе игри био врхунски. По тешком терену није лако направити онолики број прилика као што смо ми створили озбиљном тиму какав је Војводина. Могу само да честитам мојим играчима, напдали су, стварали шансе, били надмоћни, али нисмо успели“.

Партизан је без додатна два бода остао  у финишу утакмице, пошто је приликом једне интервенције Владимир Стојковић спустио лопту на копачку Немање Р. Милетића, после чега је на њу налетео Дамир Којашевић и погодио за 1:1. Био је то први кикс репрезентативног чувара мреже у сезони, а да му нико у Хумској на томе не замера сведоче повици навијача „Стојке, остани“, као и речи подршке шефа струке.

„Много пута нас је спасао, Стојке има право на кредит. Веома је битан играч за нас и нема никаквих проблема. Ми смо екипа и не индивидуализујемо ни успехе ни поразе“, додао јеМирослав Ђукић.

ДА ЛИ ЈЕ БИО ПЕНАЛ НАД МИЛЕТИЋЕМ?

Споран је био детаљ из 63. минута дербија: Немања Г. Милетић је улетео у казнени простор Војводине, гурнуо лопту, уследио је старт Марка Вукасовића, леви бек црно-белих је пао, међутим, судија Зоран Широки се није огласио.

„Било је далеко од мене. Не знам... Играчи причају да је била рука, а ја не могу да кажем да ли јесте или није, јер је било далеко од мене“, помирљиво ће тренер Ђукић.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар