Đukić: Bićemo prvaci ako...

„Ovo je dugačak proces“, kaže trener Partizana posle gubitka 11. boda u Humskoj 1!

Fudbal 04.12.2017 | 21:15
Đukić: Bićemo prvaci ako...
Partizan se ponovo okliznuo u Humskoj ulici. I doslovce, jer po snegom prekrivenom terenu nije mogao da se igra smislen i organizovan fudbal, a i u prenesenom značenju, pošto je posle Voždovca (1:3), Napretka (1:1), Čukaričkog (0:0) I Spartaka (1:1), dozvolio da ga za bodove u njegovom domu uskrati i Vojvodina (1:1).

Crno-beli su ispustili čak 11 poena na svom terenu od početka sezone, što je zabrinjavajuće za ekipu šampionskih namera.

„Ovo je proces. I to dugačak. Kao što je duga i sezona. Bićemo prvaci ako to zaslužimo, odnosno ukoliko uspemo da ispravimo neke greške u odbrani, a budemo efikasniji u napadu“, rekao je Miroslav Đukić, šef stručnog štaba Parnog valjka koji je zaglavio u polarnim uslovima derbija 20. kola Superlige Srbije.

A nije da nije imao šansi (dve sjajne Tavambine, Tošićeva, Pantićeva...). Po igri je zaslužio tri boda, što daje za pravo Đukiću da veruje u bolje dane.

„Ne brine me ovaj nerešen rezultat, jer je pristup ekipe igri bio vrhunski. Po teškom terenu nije lako napraviti onoliki broj prilika kao što smo mi stvorili ozbiljnom timu kakav je Vojvodina. Mogu samo da čestitam mojim igračima, napdali su, stvarali šanse, bili nadmoćni, ali nismo uspeli“.

Partizan je bez dodatna dva boda ostao  u finišu utakmice, pošto je prilikom jedne intervencije Vladimir Stojković spustio loptu na kopačku Nemanje R. Miletića, posle čega je na nju naleteo Damir Kojašević i pogodio za 1:1. Bio je to prvi kiks reprezentativnog čuvara mreže u sezoni, a da mu niko u Humskoj na tome ne zamera svedoče povici navijača „Stojke, ostani“, kao i reči podrške šefa struke.

„Mnogo puta nas je spasao, Stojke ima pravo na kredit. Veoma je bitan igrač za nas i nema nikakvih problema. Mi smo ekipa i ne individualizujemo ni uspehe ni poraze“, dodao jeMiroslav Đukić.

DA LI JE BIO PENAL NAD MILETIĆEM?

Sporan je bio detalj iz 63. minuta derbija: Nemanja G. Miletić je uleteo u kazneni prostor Vojvodine, gurnuo loptu, usledio je start Marka Vukasovića, levi bek crno-belih je pao, međutim, sudija Zoran Široki se nije oglasio.

„Bilo je daleko od mene. Ne znam... Igrači pričaju da je bila ruka, a ja ne mogu da kažem da li jeste ili nije, jer je bilo daleko od mene“, pomirljivo će trener Đukić.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar