А шта каже Рамбо о Бразилу и Србији у истој групи?

Легендарни Србин за бразилске медије прокоментарисао шансе Србије на Мундијалу, против Бразила и за кога ће навијати у тој утакмици.

Фудбал 05.12.2017 | 23:45
А шта каже Рамбо о Бразилу и Србији у истој групи?
Чим је жреб сместио Бразил и Србију у исту групу за Светско првенство у Русији, свима у најфудбалскијој земљи света је на памет пало само једно име - Дејан Петковић.

Код нас популаран као Рамбо, у Бразилу још познатији и популарнији по надимку Пет, идеалан је саговорник за бразилске медије. У Бразилу се мало зна о репрезентацији Србије, аПетковић је Бразилцима као један од најбољих странаца у историји тамошњег фудбала синоним за фудбал и Србију.

Играо је за неке од највећих клубова Бразила попут Васка, Фламенга, Флуминенсеа, Сантоса и постао ћива легенда бразилског фудбала. Вероватно би и обукао дрес селекције Бразила да раније није играо за Југославију.

Истиче да му није драго што су се две његове домовине нашле у истој групи.

„Биће то непредвидива, напета и узбудљива утакмица. Више бих волео да је Србија пала у групу Х са Пољском, Колумбијом и Сенегалом. Имала би више шанси за пролаз, било би јој лакше. Али запала је у групу са Бразилом који је фаворит за титулу. Србија ће се борити за друго место у групи. Не свиђа ми се што се меч Србије и Бразила игра у трећем колу, јер обично та трећа утакмица у групи одлучује о даљем пласману. Волео бих да се игра у првом колу“,рекао је Петковић.

Наравно, Бразилце је одмах интересовала за кога ће Пет навијати.

„Шта је у мом срцу? Смешно вам је?“, нашалио се Рамбо са новинаром који га је интервјуисао и додао:

„Биће занимљиво да гледам ту утакмицу. Навијаћу за оба тима. Срце ми је подељено... Имам 45 година, а преко 20 година живим у Бразилу“.

Србија је тренутно без селектора. Да ли је то ризик пред Мундијал који се ближи?

„То је проблем који треба решити што пре јер имамо привременог селектора Крстајића. Нешто ће се сигурно променити на СП јер је Србија у квалификацијама играла са тројицом играла у последњој линији што се није десило претходних 20 година. Али морам да признам да је и са том формацијом била ефикасна. Уосталом, освојила је прво место. Имамо добре играче, имамо таленат и потенцијал“.

Поред Бразила, ко су остале селекције на које треба обратити пажњу?

„По мени, Бразил је фаворит, али треба да поштујемо остале селекције. Пре свих, званичног првака света Немачку. Ту су и Шпанија, Аргентина, домаћин Русија... Португал има једног од најбољих играча света, Енглеска игра интересантан фудбал, а од фаворита из сенке видим Белгију која је била сјајна у квалификацијама. Потом следе Хрватска, Србија...“

Колико може Србија?

„Мислим да може да прође групу, а за даље ћемо видети. Ако прође групу, може далеко...“

Као познавалац бразилског фудбала, да ли ћете Србији доставити информације о Бразилу ако вам то затраже?

„У Србији су преносили на телевизији све мечеве јужноамеричких квалификација и знају како Бразил игра. Не постоји никаква тајна о игри Бразила која може да се открије. Али што се Србије тиче, можда то и буде мистерија јер ће доћи са новим селектором. Зато Србија мора што пре да реши питање селектора јер нема много времена за припрему“.

Шта мислите о смени селектора Муслина?

„Не разумем. Не знам шта се десило. Квалификовали су се за Мундијал...“ 

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар