A šta kaže Rambo o Brazilu i Srbiji u istoj grupi?

Legendarni Srbin za brazilske medije prokomentarisao šanse Srbije na Mundijalu, protiv Brazila i za koga će navijati u toj utakmici.

Fudbal 05.12.2017 | 23:45
A šta kaže Rambo o Brazilu i Srbiji u istoj grupi?
Čim je žreb smestio Brazil i Srbiju u istu grupu za Svetsko prvenstvo u Rusiji, svima u najfudbalskijoj zemlji sveta je na pamet palo samo jedno ime - Dejan Petković.

Kod nas popularan kao Rambo, u Brazilu još poznatiji i popularniji po nadimku Pet, idealan je sagovornik za brazilske medije. U Brazilu se malo zna o reprezentaciji Srbije, aPetković je Brazilcima kao jedan od najboljih stranaca u istoriji tamošnjeg fudbala sinonim za fudbal i Srbiju.

Igrao je za neke od najvećih klubova Brazila poput Vaska, Flamenga, Fluminensea, Santosa i postao ćiva legenda brazilskog fudbala. Verovatno bi i obukao dres selekcije Brazila da ranije nije igrao za Jugoslaviju.

Ističe da mu nije drago što su se dve njegove domovine našle u istoj grupi.

„Biće to nepredvidiva, napeta i uzbudljiva utakmica. Više bih voleo da je Srbija pala u grupu H sa Poljskom, Kolumbijom i Senegalom. Imala bi više šansi za prolaz, bilo bi joj lakše. Ali zapala je u grupu sa Brazilom koji je favorit za titulu. Srbija će se boriti za drugo mesto u grupi. Ne sviđa mi se što se meč Srbije i Brazila igra u trećem kolu, jer obično ta treća utakmica u grupi odlučuje o daljem plasmanu. Voleo bih da se igra u prvom kolu“,rekao je Petković.

Naravno, Brazilce je odmah interesovala za koga će Pet navijati.

„Šta je u mom srcu? Smešno vam je?“, našalio se Rambo sa novinarom koji ga je intervjuisao i dodao:

„Biće zanimljivo da gledam tu utakmicu. Navijaću za oba tima. Srce mi je podeljeno... Imam 45 godina, a preko 20 godina živim u Brazilu“.

Srbija je trenutno bez selektora. Da li je to rizik pred Mundijal koji se bliži?

„To je problem koji treba rešiti što pre jer imamo privremenog selektora Krstajića. Nešto će se sigurno promeniti na SP jer je Srbija u kvalifikacijama igrala sa trojicom igrala u poslednjoj liniji što se nije desilo prethodnih 20 godina. Ali moram da priznam da je i sa tom formacijom bila efikasna. Uostalom, osvojila je prvo mesto. Imamo dobre igrače, imamo talenat i potencijal“.

Pored Brazila, ko su ostale selekcije na koje treba obratiti pažnju?

„Po meni, Brazil je favorit, ali treba da poštujemo ostale selekcije. Pre svih, zvaničnog prvaka sveta Nemačku. Tu su i Španija, Argentina, domaćin Rusija... Portugal ima jednog od najboljih igrača sveta, Engleska igra interesantan fudbal, a od favorita iz senke vidim Belgiju koja je bila sjajna u kvalifikacijama. Potom slede Hrvatska, Srbija...“

Koliko može Srbija?

„Mislim da može da prođe grupu, a za dalje ćemo videti. Ako prođe grupu, može daleko...“

Kao poznavalac brazilskog fudbala, da li ćete Srbiji dostaviti informacije o Brazilu ako vam to zatraže?

„U Srbiji su prenosili na televiziji sve mečeve južnoameričkih kvalifikacija i znaju kako Brazil igra. Ne postoji nikakva tajna o igri Brazila koja može da se otkrije. Ali što se Srbije tiče, možda to i bude misterija jer će doći sa novim selektorom. Zato Srbija mora što pre da reši pitanje selektora jer nema mnogo vremena za pripremu“.

Šta mislite o smeni selektora Muslina?

„Ne razumem. Ne znam šta se desilo. Kvalifikovali su se za Mundijal...“ 

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar