Боаћијева трансформација на ЕСПН-у...

Раније идем у кревет, тренинг гледам као утакмицу. . . ! Полако, али сигурно - расте углед Звездиног нападача.

Фудбал 05.12.2017 | 23:30
Боаћијева трансформација на ЕСПН-у...
У родној Гани одувек су га сматрали суперталентованим. Али трансфер у Јувентус 2012. године и серија позајмица на којима је само избубио голгетерску форму само су га бациле назад у други план. Све док прошле зиме дрес Латине није заменио опремом Црвене звезде. Ричмонд Боаћи поново је тема у фудбалским круговима. Овај пут само из позитивних разлога, па се тако 24-годишњи играч данас нашао и на страницама чувеног америчког И-Ес-Пи-Ен (ЕСПН) портала.

Подсећа се на неке његове раније хирове, хвали садашње понашање. И констатује даБоаћи са 24 године коначно показује да би могао да буде једна од фудбалских суперзвезда Црних звезда, а не само један од протраћених талената. Новинари без устручавања процењују: управо је Боаћи први фаворит да дугорочно постане наследникАсамое Ђана у репрезентацији Гане.

"Нисам имао континуитет последњих година и схватио сам да константно играње у тимовима који се муче на погрешном крају табеле борећи се за опстанак не помаже, јер у таквим срединама не добијаш баш тако лако шансе за постизање голова. Кад сам одлазио из Латине приоритет је био да пронађем тим који напада и пружа ми прилику да погађам", појашњава Боаћи за ЕСПН.

Црвена звезда је била пун погодак. У календарској 2017. години Боаћи је постигао чак 41 гол! Ове сезоне је постигао 14 голова на 12 утакмица Суперлиге. Добро расположење се пренело и на репрезентативни ниво. Био је двоструки стрелац у победи над Конгом од 5:1.

Није ипак само до новог клуба. И Боаћи је морао да се промени.

"Сазрео сам. Неке ствари које сам радио у прошлости сада сигурно нећу више. Идем раније у кревет. Имам бољи однос према тренинзима. Сада је тренинг за мене као утакмица, јер сам схватио да не можеш да се на тренингу понашаш на један начин, а на утакмици на сасвим другачији. То једноставно не ради", мудро збори Боаћи.

Некада се причало да има проблематичан темперамент. Кад је правио прве кораке у репрезентацији Гане сви су му се ругали јер је нон-стоп играо стони тенис, па се чак и повредио на тренинг кампу за Афрички куп нација 2013. године. Тренер Селас Тете га је на Светском У20 првенству држао на клупи због тога што - не слуша.

Нови селектор Квеси Апија је ипак приметио промене у понашања, па је Боаћија Звезда вратила у национални тим. Сада сви у Гани само чекају потврду да је после Асамое Ђанату - Ричмонд Боаћи.

"Има много нападача у Гани, али ако Бог каже да је дошло моје време нико неће моћи да га заустави. Видећемо када буде време. Не дрхтим, не паничим", коментарише Боаћи.

Чини се да је време да преузме барјак. Да баш он поведе Гану у нове победе.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар