Boaćijeva transformacija na ESPN-u...

Ranije idem u krevet, trening gledam kao utakmicu. . . ! Polako, ali sigurno - raste ugled Zvezdinog napadača.

Fudbal 05.12.2017 | 23:30
Boaćijeva transformacija na ESPN-u...
U rodnoj Gani oduvek su ga smatrali supertalentovanim. Ali transfer u Juventus 2012. godine i serija pozajmica na kojima je samo izbubio golgetersku formu samo su ga bacile nazad u drugi plan. Sve dok prošle zime dres Latine nije zamenio opremom Crvene zvezde. Ričmond Boaći ponovo je tema u fudbalskim krugovima. Ovaj put samo iz pozitivnih razloga, pa se tako 24-godišnji igrač danas našao i na stranicama čuvenog američkog I-Es-Pi-En (ESPN) portala.

Podseća se na neke njegove ranije hirove, hvali sadašnje ponašanje. I konstatuje daBoaći sa 24 godine konačno pokazuje da bi mogao da bude jedna od fudbalskih superzvezda Crnih zvezda, a ne samo jedan od protraćenih talenata. Novinari bez ustručavanja procenjuju: upravo je Boaći prvi favorit da dugoročno postane naslednikAsamoe Đana u reprezentaciji Gane.

"Nisam imao kontinuitet poslednjih godina i shvatio sam da konstantno igranje u timovima koji se muče na pogrešnom kraju tabele boreći se za opstanak ne pomaže, jer u takvim sredinama ne dobijaš baš tako lako šanse za postizanje golova. Kad sam odlazio iz Latine prioritet je bio da pronađem tim koji napada i pruža mi priliku da pogađam", pojašnjava Boaći za ESPN.

Crvena zvezda je bila pun pogodak. U kalendarskoj 2017. godini Boaći je postigao čak 41 gol! Ove sezone je postigao 14 golova na 12 utakmica Superlige. Dobro raspoloženje se prenelo i na reprezentativni nivo. Bio je dvostruki strelac u pobedi nad Kongom od 5:1.

Nije ipak samo do novog kluba. I Boaći je morao da se promeni.

"Sazreo sam. Neke stvari koje sam radio u prošlosti sada sigurno neću više. Idem ranije u krevet. Imam bolji odnos prema treninzima. Sada je trening za mene kao utakmica, jer sam shvatio da ne možeš da se na treningu ponašaš na jedan način, a na utakmici na sasvim drugačiji. To jednostavno ne radi", mudro zbori Boaći.

Nekada se pričalo da ima problematičan temperament. Kad je pravio prve korake u reprezentaciji Gane svi su mu se rugali jer je non-stop igrao stoni tenis, pa se čak i povredio na trening kampu za Afrički kup nacija 2013. godine. Trener Selas Tete ga je na Svetskom U20 prvenstvu držao na klupi zbog toga što - ne sluša.

Novi selektor Kvesi Apija je ipak primetio promene u ponašanja, pa je Boaćija Zvezda vratila u nacionalni tim. Sada svi u Gani samo čekaju potvrdu da je posle Asamoe Đanatu - Ričmond Boaći.

"Ima mnogo napadača u Gani, ali ako Bog kaže da je došlo moje vreme niko neće moći da ga zaustavi. Videćemo kada bude vreme. Ne drhtim, ne paničim", komentariše Boaći.

Čini se da je vreme da preuzme barjak. Da baš on povede Ganu u nove pobede.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar