Може ли Сергеј у "клуб 100"? Може!

"Калчомеркато" пише да ће власник Лација Клаудио Лотито наредног лета папрено наплатити добре игре и потенцијал српског репрезентативца.  Сергеј хипнотисао Јувентине, и велики Дел Пјеро скинуо капу српском генију, 100. 000. 000 евра је мало! После нове бравуре српског репрезентативца, хистерија у Торину се још појачала, али и цена је скочила.

Фудбал 05.12.2017 | 23:15
Може ли Сергеј у "клуб 100"? Може!
Преокрет који је у недељу у Ђенови "режирао" Сергеј Милинковић-Савић омогућио је Лацију да задржи прикључак са тренутно најбоља четири тима Серије А, док је њему самом подигао ионако високу цену.

Милинковић-Савић је у 79. минуту изједначио на 1:1, а у последњем минуту завршио пола посла у акцији за победоносни гол у дуелу са Сампдоријом, што је дан касније поново потпалило приче о трансферу у већи клуб и условима под којима би он могао да се деси.

"Калчомеркато" тако подсећа да је Јувентусова понуда од 35 милиона евра (плус бонуси) летос глатко одбијена и тврди да би газда Лација Клаудио Лотито у овом тренутку рекао "не" чак и када би се црно-бели вратили са двоструко већом понудом.

С обзиром на правац у коме се последње две године креће фудбалско тржиште, који се огледа у преласку Нејмара из Барселоне у Пари сен Жермен за 222 милиона евра, али још више у случају младог Француза Османа Дембелеа, кога је Борусија Дортмунд продала Барселони за 105 милиона, италијански сајт закључује да уопште није нереално да лета 2018. и Сергеј Милинковић-Савић достигне деветоцифрену цену.

Томе би могле да допринесу његове добре игре на Мундијалу у Русији, као и пласман Лација у Лигу шампиона, што би Лотиту послужило као додатни аргумент у преговорима. Јер, како онда да пусти једног од главних играча за "мале паре"...

Подсетимо да је Милинковић-Савић пролетос продужио уговор са "небескоплавима" чак до лета 2022. године!

Гол за изједначење, па маестралан потез који се може рачунати као асистенција за победу. Српски репрезентативац је био играч утакмице у Лацијевом преокрету на Марасију и нанео је Сампдорији први пораз на њеном терену у сезони.

Довољно да Италија опет забруји о Сергеју Милинковићу Савићу. Поготово онај црно-бели део у Торину који га сања већ месецима... Алегри га обожава и види као иделано појачање за Стару даму која је покушала летос понудом од 35.000.000 евра плус бонуси што је Лацио глатко одбио.

У кампању се укључио и легендарни Алесандро дел Пјеро. Он је био одушевљенСергејевом партијом против Сампдорије.
„Асистенција Каиседу за други гол је чиста генијалност! Намирисао је шта ће се десити и одиграо прелепу лопту. Он је фантастичан играч играч којег бих свима препоучио“, рекао је чувениПинтурикио.

Дел Пјера би радо послушали у бившем клубу, али им баш и не иде у намери да се докопајуСергеја. Њихова понуда од прошлог лета сада делује смешна. Лацио је већ потврдио да је одбио и дупло веће понуде за Србина, тако да Јуве мора да завуче руку у џеп као никада до сада.

План газде римског клуба Клаудија Лотита је да Сергеја прода за 100.000.000 евра и који милион више. Лотито сматра да Србин не вреди ништа мање од Погбе којег је Манчестер Јунајтед платио 105.000.000 евра. Партије у овој сезони му дају за право да машта о највећем трансферу у Италији свих времена.

За Јувентус је то тешко остварива мета... Морали би да сруше рекорд који су поставили куповином Игуаина из Наполија. Јуве може да издвоји преко 100.000.000 евра једино ако прода неког од кључих играча, а у обзир долазе Алекс Сандро, можда чак и Дибала на којег мотри Реал Мадрид. Ако се то деси, Јуве ће моћи да уђе у трку за Сергеја. Али ту су још два проблема. Лотито би радије продао играча у Енглеску или у Париз. Манчестерски клубови и ПСЖ су финансијски моћнији, могу да Лацију и играчу понуде више пара. Други проблем је лично Лотито.

Јувентус је последњи клуб којем би Лацијев газда продао своју златну коку. Није заборавио Бјанконерима понашање од прошлог лета, шта су радили око Кеите Балдеа и шта сада раде покушавајући да наговоре Де Фраја да не продужи уговор. Лотито је већ победио Јувентус када је до краја истерао своје за Кеиту Балдеа, па се ни овог пута Старој дами не пише добро...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар