Može li Sergej u "klub 100"? Može!

"Kalčomerkato" piše da će vlasnik Lacija Klaudio Lotito narednog leta papreno naplatiti dobre igre i potencijal srpskog reprezentativca.  Sergej hipnotisao Juventine, i veliki Del Pjero skinuo kapu srpskom geniju, 100. 000. 000 evra je malo! Posle nove bravure srpskog reprezentativca, histerija u Torinu se još pojačala, ali i cena je skočila.

Fudbal 05.12.2017 | 23:15
Može li Sergej u "klub 100"? Može!
Preokret koji je u nedelju u Đenovi "režirao" Sergej Milinković-Savić omogućio je Laciju da zadrži priključak sa trenutno najbolja četiri tima Serije A, dok je njemu samom podigao ionako visoku cenu.

Milinković-Savić je u 79. minutu izjednačio na 1:1, a u poslednjem minutu završio pola posla u akciji za pobedonosni gol u duelu sa Sampdorijom, što je dan kasnije ponovo potpalilo priče o transferu u veći klub i uslovima pod kojima bi on mogao da se desi.

"Kalčomerkato" tako podseća da je Juventusova ponuda od 35 miliona evra (plus bonusi) letos glatko odbijena i tvrdi da bi gazda Lacija Klaudio Lotito u ovom trenutku rekao "ne" čak i kada bi se crno-beli vratili sa dvostruko većom ponudom.

S obzirom na pravac u kome se poslednje dve godine kreće fudbalsko tržište, koji se ogleda u prelasku Nejmara iz Barselone u Pari sen Žermen za 222 miliona evra, ali još više u slučaju mladog Francuza Osmana Dembelea, koga je Borusija Dortmund prodala Barseloni za 105 miliona, italijanski sajt zaključuje da uopšte nije nerealno da leta 2018. i Sergej Milinković-Savić dostigne devetocifrenu cenu.

Tome bi mogle da doprinesu njegove dobre igre na Mundijalu u Rusiji, kao i plasman Lacija u Ligu šampiona, što bi Lotitu poslužilo kao dodatni argument u pregovorima. Jer, kako onda da pusti jednog od glavnih igrača za "male pare"...

Podsetimo da je Milinković-Savić proletos produžio ugovor sa "nebeskoplavima" čak do leta 2022. godine!

Gol za izjednačenje, pa maestralan potez koji se može računati kao asistencija za pobedu. Srpski reprezentativac je bio igrač utakmice u Lacijevom preokretu na Marasiju i naneo je Sampdoriji prvi poraz na njenom terenu u sezoni.

Dovoljno da Italija opet zabruji o Sergeju Milinkoviću Saviću. Pogotovo onaj crno-beli deo u Torinu koji ga sanja već mesecima... Alegri ga obožava i vidi kao idelano pojačanje za Staru damu koja je pokušala letos ponudom od 35.000.000 evra plus bonusi što je Lacio glatko odbio.

U kampanju se uključio i legendarni Alesandro del Pjero. On je bio oduševljenSergejevom partijom protiv Sampdorije.
„Asistencija Kaisedu za drugi gol je čista genijalnost! Namirisao je šta će se desiti i odigrao prelepu loptu. On je fantastičan igrač igrač kojeg bih svima prepoučio“, rekao je čuveniPinturikio.

Del Pjera bi rado poslušali u bivšem klubu, ali im baš i ne ide u nameri da se dokopajuSergeja. Njihova ponuda od prošlog leta sada deluje smešna. Lacio je već potvrdio da je odbio i duplo veće ponude za Srbina, tako da Juve mora da zavuče ruku u džep kao nikada do sada.

Plan gazde rimskog kluba Klaudija Lotita je da Sergeja proda za 100.000.000 evra i koji milion više. Lotito smatra da Srbin ne vredi ništa manje od Pogbe kojeg je Mančester Junajted platio 105.000.000 evra. Partije u ovoj sezoni mu daju za pravo da mašta o najvećem transferu u Italiji svih vremena.

Za Juventus je to teško ostvariva meta... Morali bi da sruše rekord koji su postavili kupovinom Iguaina iz Napolija. Juve može da izdvoji preko 100.000.000 evra jedino ako proda nekog od ključih igrača, a u obzir dolaze Aleks Sandro, možda čak i Dibala na kojeg motri Real Madrid. Ako se to desi, Juve će moći da uđe u trku za Sergeja. Ali tu su još dva problema. Lotito bi radije prodao igrača u Englesku ili u Pariz. Mančesterski klubovi i PSŽ su finansijski moćniji, mogu da Laciju i igraču ponude više para. Drugi problem je lično Lotito.

Juventus je poslednji klub kojem bi Lacijev gazda prodao svoju zlatnu koku. Nije zaboravio Bjankonerima ponašanje od prošlog leta, šta su radili oko Keite Baldea i šta sada rade pokušavajući da nagovore De Fraja da ne produži ugovor. Lotito je već pobedio Juventus kada je do kraja isterao svoje za Keitu Baldea, pa se ni ovog puta Staroj dami ne piše dobro...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar