ЛШ: Они ће (можда) "чистити" картоне ове седмице...

Пето коло било је идеално, а шесто последње у којем је могуће "очистити" картоне пред "нокаут" фазу Лиге шампиона. Ево потенцијалних кандидата. . .

Фудбал 04.12.2017 | 21:45
ЛШ: Они ће (можда) "чистити" картоне ове седмице...
Расплет у Лиги шампиона, односно 5. и 6. коло, сваке сезоне значе и период када се "чисте картони" за "нокаут" фазу.

УЕФА утакмицом суспензије кажњава трећи, пети, седми, девети, итд, жути картон с тим да се опомене преносе из групне фазе у осмину финала и четвртфинале. Тек тада, када екипе стигну до полуфинала, аутоматски се бришу сви жути картони од почетка сезоне.

Тренери на том путу, уколико им околности остављају простор, углавном траже од стартера да пре уласка у осмину финала добију трећи или пети жути картон и тако одраде суспензију или у 6. колу (које је на програму у уторак и среду) или најкасније у првом мечу елиминација на пролеће.

Утолико, 5. коло је идеално за чишћење, што је солидан број играча са две опомене и искористио, али нису сви - из више разлога. Они који то нису обавили на време имаће још једну шансу у уторак и среду, нарочито ако говоримо о првотимцима екипа које су мање-више обавиле посао око пласмана даље.

Важно је напоменути да картоне у Лигу Европе "носе" и трећепласирани тимови из групе фазе, па вам тако после суспензија и повреда доносимо и списак играча са три жута картона који се налазе на опомену од суспензије (четири жута картона нема нико).

Два жута картона имају:
/само клубови који могу даље/

Едер Баланта (Базел)
Маркос Акуња (Спортинг)
Емре Џан (Ливерпул)
Данило (Порто)
Александар Головин (ЦСКА)
Јулијан Вајгл (Дортмунд)
Бруно Фернандеш (Спортинг)
Роланд Салај (АПОЕЛ)
Алберто Морено (Ливерпул)
Џес Лингард (Манчестер јунајтед)
Нелсон Семедо (Барселона)
Марсел Халстенберг (Лајпциг)
Миралем Пјанић (Јувентус)
Фабио Коентрао (Спортинг)
Кристијан Мађо (Наполи)
Серхио Ескудеро (Севиља)
Дрис Мертенс (Наполи)
Толгај Арслан (Бешикташ)
Лоренцо Ебесиљо (АПОЕЛ)
Вили Орбан (Лајпциг)
Желсон Мартинс (Спортинг)
Јозо Шимуновић (Селтик)
Евер Банега (Севиља)
Габријел Меркадо (Севиља)
Џанер Еркин (Бешикташ)

КОМЕ ЈЕ ШТА ПОТРЕБНО?

Победници група: Барселона, Бешикташ, Манчестер сити, Тотенхем.

Сигурно пролазе даље: Бајерн Минхен, Челси, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид.

Имају шансу да се квалификују: Атлетико Мадрид, Базел, ЦСКА, Јувентус, Лајпциг, Ливерпул, Манчестер јунајтед, Наполи, Порто, Рома, Севиља, Шахтјор, Спартак, Спортинг.

Могу само у Лигу Европе: Андерлехт, АПОЕЛ, Дортмунд, Селтик.

Сигурно испадају: Бенфика, Фајнорд, Марибор, Монако, Олимпијакос, Карабаг.

Група А

Манчестер јунајтед: Осваја групу са бодом, а може да изгуби и са шест голова разлике и опет прође као други.

Базел/ЦСКА: Швајцарци имају бољи скор у међусобним мечевима са руским тимом, тако да ЦСКА мора да има бар бод више да би прошао.

Група Б

Бајерн/ПСЖ: Баварци морају да победе са четири гола разлике да би били први, јер је ПСЖ добио прву утакмицу 3:0 и има знатно бољу гол-разлику.

Селтик/Андерлехт: Попут Бајерна, и Андерлехт мора да победи 4:0 да би завршио испред Селтика јер је код куће изгубио 0:3. Белгијанце би даље одвела и победа од три гола разлике, али под условом да постигну пет, шест или више погодака.

Група Ц

Челси: Осигураће прво место победом или поразом Роме.

Рома: Иде даље ако победи, а биће прва ако у исто време Челси изгуби. Рома иде даље и под условом да Атлетико не тријумфује у Лондону.

Атлетико: Да би прошли даље, Мадриђанима је потребна победа над Челсијем у гостима и макар реми Карабага у Риму. Бољи су од Роме у међусобним мечевима па би отишли даље уколико оба тима завшре са девет бодова.

Група Д

Јувентус/Спортинг: Иде даље са победом, али и поразом уколико Спортинг не тријумфује, јер Јуве има бољи скор са Португалцима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар