LŠ: Oni će (možda) "čistiti" kartone ove sedmice...

Peto kolo bilo je idealno, a šesto poslednje u kojem je moguće "očistiti" kartone pred "nokaut" fazu Lige šampiona. Evo potencijalnih kandidata. . .

Fudbal 04.12.2017 | 21:45
LŠ: Oni će (možda) "čistiti" kartone ove sedmice...
Rasplet u Ligi šampiona, odnosno 5. i 6. kolo, svake sezone znače i period kada se "čiste kartoni" za "nokaut" fazu.

UEFA utakmicom suspenzije kažnjava treći, peti, sedmi, deveti, itd, žuti karton s tim da se opomene prenose iz grupne faze u osminu finala i četvrtfinale. Tek tada, kada ekipe stignu do polufinala, automatski se brišu svi žuti kartoni od početka sezone.

Treneri na tom putu, ukoliko im okolnosti ostavljaju prostor, uglavnom traže od startera da pre ulaska u osminu finala dobiju treći ili peti žuti karton i tako odrade suspenziju ili u 6. kolu (koje je na programu u utorak i sredu) ili najkasnije u prvom meču eliminacija na proleće.

Utoliko, 5. kolo je idealno za čišćenje, što je solidan broj igrača sa dve opomene i iskoristio, ali nisu svi - iz više razloga. Oni koji to nisu obavili na vreme imaće još jednu šansu u utorak i sredu, naročito ako govorimo o prvotimcima ekipa koje su manje-više obavile posao oko plasmana dalje.

Važno je napomenuti da kartone u Ligu Evrope "nose" i trećeplasirani timovi iz grupe faze, pa vam tako posle suspenzija i povreda donosimo i spisak igrača sa tri žuta kartona koji se nalaze na opomenu od suspenzije (četiri žuta kartona nema niko).

Dva žuta kartona imaju:
/samo klubovi koji mogu dalje/

Eder Balanta (Bazel)
Markos Akunja (Sporting)
Emre Džan (Liverpul)
Danilo (Porto)
Aleksandar Golovin (CSKA)
Julijan Vajgl (Dortmund)
Bruno Fernandeš (Sporting)
Roland Salaj (APOEL)
Alberto Moreno (Liverpul)
Džes Lingard (Mančester junajted)
Nelson Semedo (Barselona)
Marsel Halstenberg (Lajpcig)
Miralem Pjanić (Juventus)
Fabio Koentrao (Sporting)
Kristijan Mađo (Napoli)
Serhio Eskudero (Sevilja)
Dris Mertens (Napoli)
Tolgaj Arslan (Bešiktaš)
Lorenco Ebesiljo (APOEL)
Vili Orban (Lajpcig)
Želson Martins (Sporting)
Jozo Šimunović (Seltik)
Ever Banega (Sevilja)
Gabrijel Merkado (Sevilja)
Džaner Erkin (Bešiktaš)

KOME JE ŠTA POTREBNO?

Pobednici grupa: Barselona, Bešiktaš, Mančester siti, Totenhem.

Sigurno prolaze dalje: Bajern Minhen, Čelsi, Pari Sen Žermen, Real Madrid.

Imaju šansu da se kvalifikuju: Atletiko Madrid, Bazel, CSKA, Juventus, Lajpcig, Liverpul, Mančester junajted, Napoli, Porto, Roma, Sevilja, Šahtjor, Spartak, Sporting.

Mogu samo u Ligu Evrope: Anderleht, APOEL, Dortmund, Seltik.

Sigurno ispadaju: Benfika, Fajnord, Maribor, Monako, Olimpijakos, Karabag.

Grupa A

Mančester junajted: Osvaja grupu sa bodom, a može da izgubi i sa šest golova razlike i opet prođe kao drugi.

Bazel/CSKA: Švajcarci imaju bolji skor u međusobnim mečevima sa ruskim timom, tako da CSKA mora da ima bar bod više da bi prošao.

Grupa B

Bajern/PSŽ: Bavarci moraju da pobede sa četiri gola razlike da bi bili prvi, jer je PSŽ dobio prvu utakmicu 3:0 i ima znatno bolju gol-razliku.

Seltik/Anderleht: Poput Bajerna, i Anderleht mora da pobedi 4:0 da bi završio ispred Seltika jer je kod kuće izgubio 0:3. Belgijance bi dalje odvela i pobeda od tri gola razlike, ali pod uslovom da postignu pet, šest ili više pogodaka.

Grupa C

Čelsi: Osiguraće prvo mesto pobedom ili porazom Rome.

Roma: Ide dalje ako pobedi, a biće prva ako u isto vreme Čelsi izgubi. Roma ide dalje i pod uslovom da Atletiko ne trijumfuje u Londonu.

Atletiko: Da bi prošli dalje, Madriđanima je potrebna pobeda nad Čelsijem u gostima i makar remi Karabaga u Rimu. Bolji su od Rome u međusobnim mečevima pa bi otišli dalje ukoliko oba tima zavšre sa devet bodova.

Grupa D

Juventus/Sporting: Ide dalje sa pobedom, ali i porazom ukoliko Sporting ne trijumfuje, jer Juve ima bolji skor sa Portugalcima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar