Ништа од пензије - Роуз се враћа тренинзима!

Дерик Роуз, кошаркаш Кливленд Кавалирса, вратиће се тренинзима са екипом, након што је његова каријере била под знаком питања.  Роуз се враћа кошарци и уговору од 80 милиона $! Некада најкориснији НБА играч ипак ће поново играти за Кливленд.

Кошарка 05.12.2017 | 12:30
Ништа од пензије - Роуз се враћа тренинзима!
Плејмејкер је размишљао да се повуче из професионалног бављења кошарком јер је био фрустриран повредама, које га никако не заобилазе.

Међутим, према новинару ЕСПН Адријану Војнаровском, Роуз је одустао од такве идеје и вратиће се тренинзима са остатком екипе.

Роуз ове сезоне има проблема са зглобом ноге, међутим његову каријеру обележиле су бројне повреде колена и кидање лигаманета.

Американац је 2011. године постао најмлађи МВП у историји НБА, међутим после тога су се ређале повреде и никада није испунио сав потенцијал.

Ове сезоне одиграо је само седам мечева, на којима је просечно бележио 14,3 поена, 2,6 скокова и 1,7 асистенција.

Дерик Роуз (29) други пут је ове године једноставно нестао из своје НБА екипе и узео неколико дана да посвети себи.

Прошле зиме то је урадио у Њујорку, ове јесени то је учинио у Кливленду. Епилог оба "бега" биће исти, јер ће се некадашњи МВП лиге поново вратити кошарци.

Кливленд Кавалирси саопштили су да ће Роуз наставити опоравак повреде зглоба и да ће то бити следећи корак ка његовом повратку у екипу.

Ове сезоне, бивши "плеј" Чикага и Њујорка одиграо је само седам од 23 утакмице Кавса, а током његовог одсуства нагађано је и да би могао да заврши каријеру, коју су почетком ове деценије просто уништиле повреде.

Међутим, опција да одустане ипак још није актуелна, па ће се МВП из 2011. године вратити на терен и покушати да нађе ритам и мотив, иако још од 2011. године није одиграо више од 66 утакмица у једној сезони.

"Било је ово веома изазовно и тешко време за Дерика. Наставићемо му да му помажемо и имамо стрпљења за његов повратак и за његов рад на томе да поново заигра", рекао је генерални менаџер Кливленда Коби Алтман.

Важан фактор у овој Роузовој одлуци сигурно је и његов богати уговор са компанијом Адидас, којег би наводно морао да се одрекне ако би завршио каријеру. Немачки произвођач опреме и троструки учесник Ол-стар утакмице потписали су актуелни уговор о спонзорству 2012, на 13 година и за износ од чак 185 милиона долара.

Момку из Чикага је према том договору преостало да игра још седам сезона, а на Адидасу је да му за то плати још 80 милиона.

Кливленд је без Роуза заиграо одлично и "везао" 11 победа, а шансу да продужи тај низ имаће у понедељак, у утакмици против Чикага. 

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар