Ništa od penzije - Rouz se vraća treninzima!

Derik Rouz, košarkaš Klivlend Kavalirsa, vratiće se treninzima sa ekipom, nakon što je njegova karijere bila pod znakom pitanja.  Rouz se vraća košarci i ugovoru od 80 miliona $! Nekada najkorisniji NBA igrač ipak će ponovo igrati za Klivlend.

Košarka 05.12.2017 | 12:30
Ništa od penzije - Rouz se vraća treninzima!
Plejmejker je razmišljao da se povuče iz profesionalnog bavljenja košarkom jer je bio frustriran povredama, koje ga nikako ne zaobilaze.

Međutim, prema novinaru ESPN Adrijanu Vojnarovskom, Rouz je odustao od takve ideje i vratiće se treninzima sa ostatkom ekipe.

Rouz ove sezone ima problema sa zglobom noge, međutim njegovu karijeru obeležile su brojne povrede kolena i kidanje ligamaneta.

Amerikanac je 2011. godine postao najmlađi MVP u istoriji NBA, međutim posle toga su se ređale povrede i nikada nije ispunio sav potencijal.

Ove sezone odigrao je samo sedam mečeva, na kojima je prosečno beležio 14,3 poena, 2,6 skokova i 1,7 asistencija.

Derik Rouz (29) drugi put je ove godine jednostavno nestao iz svoje NBA ekipe i uzeo nekoliko dana da posveti sebi.

Prošle zime to je uradio u Njujorku, ove jeseni to je učinio u Klivlendu. Epilog oba "bega" biće isti, jer će se nekadašnji MVP lige ponovo vratiti košarci.

Klivlend Kavalirsi saopštili su da će Rouz nastaviti oporavak povrede zgloba i da će to biti sledeći korak ka njegovom povratku u ekipu.

Ove sezone, bivši "plej" Čikaga i Njujorka odigrao je samo sedam od 23 utakmice Kavsa, a tokom njegovog odsustva nagađano je i da bi mogao da završi karijeru, koju su početkom ove decenije prosto uništile povrede.

Međutim, opcija da odustane ipak još nije aktuelna, pa će se MVP iz 2011. godine vratiti na teren i pokušati da nađe ritam i motiv, iako još od 2011. godine nije odigrao više od 66 utakmica u jednoj sezoni.

"Bilo je ovo veoma izazovno i teško vreme za Derika. Nastavićemo mu da mu pomažemo i imamo strpljenja za njegov povratak i za njegov rad na tome da ponovo zaigra", rekao je generalni menadžer Klivlenda Kobi Altman.

Važan faktor u ovoj Rouzovoj odluci sigurno je i njegov bogati ugovor sa kompanijom Adidas, kojeg bi navodno morao da se odrekne ako bi završio karijeru. Nemački proizvođač opreme i trostruki učesnik Ol-star utakmice potpisali su aktuelni ugovor o sponzorstvu 2012, na 13 godina i za iznos od čak 185 miliona dolara.

Momku iz Čikaga je prema tom dogovoru preostalo da igra još sedam sezona, a na Adidasu je da mu za to plati još 80 miliona.

Klivlend je bez Rouza zaigrao odlično i "vezao" 11 pobeda, a šansu da produži taj niz imaće u ponedeljak, u utakmici protiv Čikaga. 

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar