Партизан без Новице путује у Виљнус!

Капитен кошаркаша Партизан Новица Величковић неће путовати у Виљнус на меч против Лијетувос Ритас у 7. колу Еврокупа.  Капитен црно-белих на поштеди, пошто дуго вуче повреду тетиве. Акценат на побољшању игре и развоју младих играча, резултат "ако буде - буде".

Кошарка 04.12.2017 | 21:30
Партизан без Новице путује у Виљнус!
Упркос томе, ‘црно-бели’ покушати да остваре победу, изјавио је тренер Мирослав Николић.

"И током паузе смо имали пуно проблема са повредама, а ти проблеми нису нестали ни сада. У Виљнус неће путовати Величковић који је имао повреду тетиве и решили смо да га сачувамо, као ни Томић, док ћемо остале проблеме покушати да до сутра решимо колико можемо. Противник је јака екипа, играју модерну, европску кошарку и јако су опасни", рекао је Николић за клупски сајт.

Према његовим речима Партизан у Литванији неће калкулисати.

"Играћемо без калкулација, са жељом да победимо и учинићемо све да то остваримо. Видећемо колико су наше жеље реалне, али одустајати нећемо. Мени је важно да остваримо континуитет у игри, да играмо добро и да се млади играчи кроз овакве утакмице развијају", истакао је Николић.

Млади кошаркаш Александар Аранитовић додао је да је први међусобни меч показао како искусна екипа као што је Лијетувос Ритас зна да казни падове.

"Путујемо у Виљнус са жељом да се покажемо у најбољем могућем светлу, да одиграмо добро, ангажовано и да из те игре покушамо да дођемо до победе", рекао је Аранитовић.

Екипа Партизана добила је само једну од првих шест утакмица у Ц групи Еврокупа, али је још "у игри" за четврто место и пласман у Топ 16 фазу.

Гостовање Лијетувос Ритасу (уторак, 18.00) у том смислу је тачка на којој се амбиције црно-белих дефинитивно преламају. Победа их претвара у озбиљне претенденте, нарочито јер следе утакмице против Билбаа и Лиможа код куће, а пораз оставља на дну табеле, са малим шансама да ураде нешто више, нарочито ако Лимож као домаћин савлада Билбао.

Колико је реално да се Партизан у Виљнусу бори за "два бода", већ је друго питање.

Јер, екипа је у овом тренутку "навикнута" на поразе (шест у последњих седам званичних утакмица) и биће ослабљена неиграњем Новице Величковића. Иако су његове партије ове јесени значајно лимитиране физичким статусом, капитен црно-белих је у јединој победи, над Билбаом, показао да је и даље неизоставан фактор при остваривању добрих резултата.

Искусном крилном центру ће ово бити трећи пропуштени меч у Еврокупу, после Лиможа и Локомотиве Кубањ у четвртом, односно петом колу.

"Проблеми са повредама, које смо имали током двонедељне паузе, нису нестали. У Виљнус неће путовати Величковић, који је имао повреду тетиве и решили смо да га сачувамо, као ни Томић. Остале проблеме покушаћемо да решимо колико можемо", рекао је тренер Мирослав Николић.

Први меч у Београду припао је Лијетувос Ритасу (80:91), мада је Партизан ушао у четврту четвртину са два поена предности.

"Играју модерну, европску кошарку и јако су опасни. Ми ћемо наступити без калкулација и урадићемо све да победимо. Мени је важно да остваримо континуитет у игри, да играмо добро и да се млади играчи развијају кроз овакве утакмице", додао је Николић.

Црно-бели су између гостовања у Подгорици и Виљнусу провели код куће само један дан.

За разлику од дербија АБА лиге, против Лијетувоса ће шансу сигурно добити Александар Аранитовић и Марко Пецарски.

"Путујемо у Виљнус са жељом да се покажемо у најбољем могућем светлу. Да одиграмо добро, ангажовано и да из те игре покушамо да дођемо до победе. Имамо искуство из прве утакмице, у којој смо видели како искусне екипе кажњавају падове у игри", рекао је Аранитовић.

Утакмица Лијетувос Ритас – Партизан на програм је у уторак са почетком у 18 сати.

ПАРОВИ 7. КОЛА:

Лијетувос Ритас - Партизан 18.00
Лимож - Билбао 20.00
Алба - Локомотива Кубањ 20.00

ТАБЕЛА: Локомотива 6-0, Алба 5-1, Лијетувос Ритас 3-3, Лимож 2-4, Билбао 1-5, Партизан 1-5.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар