Partizan bez Novice putuje u Viljnus!

Kapiten košarkaša Partizan Novica Veličković neće putovati u Viljnus na meč protiv Lijetuvos Ritas u 7. kolu Evrokupa.  Kapiten crno-belih na poštedi, pošto dugo vuče povredu tetive. Akcenat na poboljšanju igre i razvoju mladih igrača, rezultat "ako bude - bude".

Košarka 04.12.2017 | 21:30
Partizan bez Novice putuje u Viljnus!
Uprkos tome, ‘crno-beli’ pokušati da ostvare pobedu, izjavio je trener Miroslav Nikolić.

"I tokom pauze smo imali puno problema sa povredama, a ti problemi nisu nestali ni sada. U Viljnus neće putovati Veličković koji je imao povredu tetive i rešili smo da ga sačuvamo, kao ni Tomić, dok ćemo ostale probleme pokušati da do sutra rešimo koliko možemo. Protivnik je jaka ekipa, igraju modernu, evropsku košarku i jako su opasni", rekao je Nikolić za klupski sajt.

Prema njegovim rečima Partizan u Litvaniji neće kalkulisati.

"Igraćemo bez kalkulacija, sa željom da pobedimo i učinićemo sve da to ostvarimo. Videćemo koliko su naše želje realne, ali odustajati nećemo. Meni je važno da ostvarimo kontinuitet u igri, da igramo dobro i da se mladi igrači kroz ovakve utakmice razvijaju", istakao je Nikolić.

Mladi košarkaš Aleksandar Aranitović dodao je da je prvi međusobni meč pokazao kako iskusna ekipa kao što je Lijetuvos Ritas zna da kazni padove.

"Putujemo u Viljnus sa željom da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu, da odigramo dobro, angažovano i da iz te igre pokušamo da dođemo do pobede", rekao je Aranitović.

Ekipa Partizana dobila je samo jednu od prvih šest utakmica u C grupi Evrokupa, ali je još "u igri" za četvrto mesto i plasman u Top 16 fazu.

Gostovanje Lijetuvos Ritasu (utorak, 18.00) u tom smislu je tačka na kojoj se ambicije crno-belih definitivno prelamaju. Pobeda ih pretvara u ozbiljne pretendente, naročito jer slede utakmice protiv Bilbaa i Limoža kod kuće, a poraz ostavlja na dnu tabele, sa malim šansama da urade nešto više, naročito ako Limož kao domaćin savlada Bilbao.

Koliko je realno da se Partizan u Viljnusu bori za "dva boda", već je drugo pitanje.

Jer, ekipa je u ovom trenutku "naviknuta" na poraze (šest u poslednjih sedam zvaničnih utakmica) i biće oslabljena neigranjem Novice Veličkovića. Iako su njegove partije ove jeseni značajno limitirane fizičkim statusom, kapiten crno-belih je u jedinoj pobedi, nad Bilbaom, pokazao da je i dalje neizostavan faktor pri ostvarivanju dobrih rezultata.

Iskusnom krilnom centru će ovo biti treći propušteni meč u Evrokupu, posle Limoža i Lokomotive Kubanj u četvrtom, odnosno petom kolu.

"Problemi sa povredama, koje smo imali tokom dvonedeljne pauze, nisu nestali. U Viljnus neće putovati Veličković, koji je imao povredu tetive i rešili smo da ga sačuvamo, kao ni Tomić. Ostale probleme pokušaćemo da rešimo koliko možemo", rekao je trener Miroslav Nikolić.

Prvi meč u Beogradu pripao je Lijetuvos Ritasu (80:91), mada je Partizan ušao u četvrtu četvrtinu sa dva poena prednosti.

"Igraju modernu, evropsku košarku i jako su opasni. Mi ćemo nastupiti bez kalkulacija i uradićemo sve da pobedimo. Meni je važno da ostvarimo kontinuitet u igri, da igramo dobro i da se mladi igrači razvijaju kroz ovakve utakmice", dodao je Nikolić.

Crno-beli su između gostovanja u Podgorici i Viljnusu proveli kod kuće samo jedan dan.

Za razliku od derbija ABA lige, protiv Lijetuvosa će šansu sigurno dobiti Aleksandar Aranitović i Marko Pecarski.

"Putujemo u Viljnus sa željom da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu. Da odigramo dobro, angažovano i da iz te igre pokušamo da dođemo do pobede. Imamo iskustvo iz prve utakmice, u kojoj smo videli kako iskusne ekipe kažnjavaju padove u igri", rekao je Aranitović.

Utakmica Lijetuvos Ritas – Partizan na program je u utorak sa početkom u 18 sati.

PAROVI 7. KOLA:

Lijetuvos Ritas - Partizan 18.00
Limož - Bilbao 20.00
Alba - Lokomotiva Kubanj 20.00

TABELA: Lokomotiva 6-0, Alba 5-1, Lijetuvos Ritas 3-3, Limož 2-4, Bilbao 1-5, Partizan 1-5.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar