Михајловић напушта Торино на крају сезоне!

Српски тренер Синиша Михајловић напустиће Торино на крају сезоне када му истекне уговор, пише италијанска "Ла Стампа".

Фудбал 04.12.2017 | 16:00
Михајловић напушта Торино на крају сезоне!
Михајловићу управа клуба неће понудити нову сарадњу која би могла да се продужи само у случају активирања клаузуле, односно да Торино избори место у Лиги Европе што је у овом тренутку тешка мисија.

Торино је остварио само две победе у последњих 11 мечева и налази се на 11. месту на табели италијанског првенства, далеко од позиције за излазак у Европу коју је и Михајловић поставио као циљ од доласка међу 'Бикове'.

Зато је спортски директор Ђанлука Петраки већ контактирао потенцијалне замене, а једна од њих је тренер Аталанте Ђанпјеро Гасперини.

Њих двојица су обавили дуг разговор и постоји заинтересованост обе стране да се склопи договор.

По завршетку текуће сезоне, Синишу Михајловића на клупи Торина замијениће Ђан Пјеро Гасперини, актуелни тренер Аталанте, пише италијанска "Ла Стампа".

Медији на Апенинима преносе да српском стручњаку неће бити понуђен продужетак уговора, који истиче на љето, с обзиром да у Торину нису задовољни партијама које пружа његов тим.

"Бикови" су на посљедњих 11 утакмицама остварили само два тријумфа, а суботњи реми 1:1 против Аталанте био је четврти меч у низу који је окончан без побједника.

Михајловићев уговор аутоматски би могао бити продужен у случају да његов тим избори пласман у Лигу Европе, али италијански новинари сматрају да је то немогућа мисија.

Стога су већ пронашли потенцијалног насљедника. Наводно су предсједник Урбано Каиро и спортски директор Ђанлука Петраки све договорили са тренером тима из Бергама.

Иако некадашњи кормилар Ђенове и Интера има још двије и по године уговора са Аталантом, његов долазак у Торино све је извјеснији, ако је вјеровати новинарима торинског листа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар