Mihajlović napušta Torino na kraju sezone!

Srpski trener Siniša Mihajlović napustiće Torino na kraju sezone kada mu istekne ugovor, piše italijanska "La Stampa".

Fudbal 04.12.2017 | 16:00
Mihajlović napušta Torino na kraju sezone!
Mihajloviću uprava kluba neće ponuditi novu saradnju koja bi mogla da se produži samo u slučaju aktiviranja klauzule, odnosno da Torino izbori mesto u Ligi Evrope što je u ovom trenutku teška misija.

Torino je ostvario samo dve pobede u poslednjih 11 mečeva i nalazi se na 11. mestu na tabeli italijanskog prvenstva, daleko od pozicije za izlazak u Evropu koju je i Mihajlović postavio kao cilj od dolaska među 'Bikove'.

Zato je sportski direktor Đanluka Petraki već kontaktirao potencijalne zamene, a jedna od njih je trener Atalante Đanpjero Gasperini.

Njih dvojica su obavili dug razgovor i postoji zainteresovanost obe strane da se sklopi dogovor.

Po završetku tekuće sezone, Sinišu Mihajlovića na klupi Torina zamijeniće Đan Pjero Gasperini, aktuelni trener Atalante, piše italijanska "La Stampa".

Mediji na Apeninima prenose da srpskom stručnjaku neće biti ponuđen produžetak ugovora, koji ističe na ljeto, s obzirom da u Torinu nisu zadovoljni partijama koje pruža njegov tim.

"Bikovi" su na posljednjih 11 utakmicama ostvarili samo dva trijumfa, a subotnji remi 1:1 protiv Atalante bio je četvrti meč u nizu koji je okončan bez pobjednika.

Mihajlovićev ugovor automatski bi mogao biti produžen u slučaju da njegov tim izbori plasman u Ligu Evrope, ali italijanski novinari smatraju da je to nemoguća misija.

Stoga su već pronašli potencijalnog nasljednika. Navodno su predsjednik Urbano Kairo i sportski direktor Đanluka Petraki sve dogovorili sa trenerom tima iz Bergama.

Iako nekadašnji kormilar Đenove i Intera ima još dvije i po godine ugovora sa Atalantom, njegov dolazak u Torino sve je izvjesniji, ako je vjerovati novinarima torinskog lista.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar