Намирнице које убијају жељу за сексом

Као што постоје афродизијаци - храна која поспешује либидо, тако постоје намирнице од којих сексуална жеља нагло пада. Набрајамо неке од њих.

Здравље 04.12.2017 | 14:21
Намирнице које убијају жељу за сексом
Соја
Соја је одлична за организам, али може негативно да утиче на либидо. Код мушкараца може и да смањи ниво тестостерона, као и број сперматозоида.

Кокице из микроталасне
Иако савршено иду уз филмове, кокице из микроталасне имају негативно дејство на сексуални живот. Истраживања су такође показала да код мушкараца смањују број сперматозоида.

Дијетални сокови
Велика количина вештачких заслађивача смањује ниво серотонина, хормона који утиче на осећање задовољства, што значи и мање уживања у сексу, пише Инсајдер.

Алкохол
Алкохол може да утиче позитивно на самопоуздање, али негативно на сексуалну способност.
"Алкохол заправо смањује ниво тестостерона и утиче негативно на сексуалну функцију", наводи доктор Херт.

Бело брашно
Обрађена храна и бело брашно не садрже готово никакве нутритивне вредности - из њих су уклоњени сви потребни витамини и минерали. На пример, у поређењу са интегралним житарицама, бело брашно садржи до три четвртине мање цинка који је неопходан за нормално функционисање организма. Конзумирање белог брашна може да доведе до инсулинске резистенције и евентуално дијабетеса који повећава ризик од срчаних обољења и еректилне дисфункције.

Цвекла
Док једење цвекле пре вежбања може да побољша функцију мишића, ово поврће није идеално за сексуалну функцију. Конзумирање цвекле може да повећа ниво естрогена у организму, хормона који може да утиче негативно на оне који већ имају хормонски дисбаланс у организму.

Бобичасто воће
Бобичасто воће попут боровница, јагода, малина и купина садржи велике количине пестицида који имитирају естроген и на тај начин могу негативно да утичу на сексуалну жељу.

Млечни производи
Сви млечни производи могу да садрже хормоне који утичу на природну производњу хормона у телу. С друге стране, калцијум је добар за тело, а може и да побољша жељу за сексом.

Флаширана вода
Постоји доста разлога зашто би требало избегавати флаширану воду, а супстанце пронађене у пластичним боцама су највећи кривац за здравствене тегобе. Штетна хемијска супстанца бисфенол А, познатија као БПА, може да доведе до сексуалне дисфункције, сниженог броја сперматозоида код мушкараца и јајних ћелија код жена.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар