Боаћи: Дуго сам играо на погрешној страни табеле!

Нападач Црвене звезде Ричмонд Боаћи прича како је успео да пронађе праву форму која је пре доласка у Београд потпуно нестала.

Фудбал 04.12.2017 | 23:00
Боаћи: Дуго сам играо на погрешној страни табеле!
Боаћи (24) је пре пет година био врло перспективан играч чији је потпис желео Јувентус. Јуве је 2012. године и добио његов потпис, али Боаћи није добио прилику да игра.

Уследила је позајмица у Елче и борба за опстанак у шпанској лиги. Паралелно са клупском стагнацијом на њега се све мање рачунало да у дресу Гане на дуге стазе замени Асамоа Гијана.

Последњих недеља његова форма је поново једна од главних тема у црвено-белим круговима који се питају колико дуго ће још моћи да на "Маракани" гледају једног од својих миљеника. 

Два гола против Бачке, четири против Рада, сјајан гол за победу у Келну су само неки од оних које је Боаћи давао у последње време. Имао је истини за вољу и промашаја против Арсенала, али, дешава се. Добро иде и у дресу Гане, а голови Конгу то потврђују. 

"Имао сам неколико неконстантних година и схватио сам да ми стално играње за екипе које се боре на погрешној страни табеле, да остану у лиги није помагало јер је било мало шанси да се дају голови", рекао је Боаћи за ЕСПН. 

Уследила је промена у начину размишљања. 

"Мој приоритет када сам напуштао Латину је био да пронађем тим који више напада и даје ми боље прилике да дајем голове. Црвена звезда је била савршена за то", додаје Боаћи и објашњава да је променио и неке своје навике. 

"Сазрео сам последњих година и има неких ствари које сигурно не бих опет радио. То долази са искуством. У кревет идем рано и позитивније приступам тренинзима и свакој наредној утакмици. На томе треба радити", каже Боаћи. 

Претходних година је било проблема и у дресу Гане због чега га је селектор изостављао из састава. Поверење је вратио, а хоће ли и колико дуго остати у националном дресу, каже да не зависи само од њега. 

"Има много нападача у Гани и ако Бог каже да је моје време онда то нико не може да заустави. Када дође тренутак, видећемо. Увек кажем да нема притиска када играм фудбал, тако је и у Гани, не тресем се, не паничим. Играчи имају добре и лоше дане. Кад одиграм лоше не смем да пустим да мишљења других одређују моју реакцију",закључује нападач Звезде.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар