Boaći: Dugo sam igrao na pogrešnoj strani tabele!

Napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći priča kako je uspeo da pronađe pravu formu koja je pre dolaska u Beograd potpuno nestala.

Fudbal 04.12.2017 | 23:00
Boaći: Dugo sam igrao na pogrešnoj strani tabele!
Boaći (24) je pre pet godina bio vrlo perspektivan igrač čiji je potpis želeo Juventus. Juve je 2012. godine i dobio njegov potpis, ali Boaći nije dobio priliku da igra.

Usledila je pozajmica u Elče i borba za opstanak u španskoj ligi. Paralelno sa klupskom stagnacijom na njega se sve manje računalo da u dresu Gane na duge staze zameni Asamoa Gijana.

Poslednjih nedelja njegova forma je ponovo jedna od glavnih tema u crveno-belim krugovima koji se pitaju koliko dugo će još moći da na "Marakani" gledaju jednog od svojih miljenika. 

Dva gola protiv Bačke, četiri protiv Rada, sjajan gol za pobedu u Kelnu su samo neki od onih koje je Boaći davao u poslednje vreme. Imao je istini za volju i promašaja protiv Arsenala, ali, dešava se. Dobro ide i u dresu Gane, a golovi Kongu to potvrđuju. 

"Imao sam nekoliko nekonstantnih godina i shvatio sam da mi stalno igranje za ekipe koje se bore na pogrešnoj strani tabele, da ostanu u ligi nije pomagalo jer je bilo malo šansi da se daju golovi", rekao je Boaći za ESPN. 

Usledila je promena u načinu razmišljanja. 

"Moj prioritet kada sam napuštao Latinu je bio da pronađem tim koji više napada i daje mi bolje prilike da dajem golove. Crvena zvezda je bila savršena za to", dodaje Boaći i objašnjava da je promenio i neke svoje navike. 

"Sazreo sam poslednjih godina i ima nekih stvari koje sigurno ne bih opet radio. To dolazi sa iskustvom. U krevet idem rano i pozitivnije pristupam treninzima i svakoj narednoj utakmici. Na tome treba raditi", kaže Boaći. 

Prethodnih godina je bilo problema i u dresu Gane zbog čega ga je selektor izostavljao iz sastava. Poverenje je vratio, a hoće li i koliko dugo ostati u nacionalnom dresu, kaže da ne zavisi samo od njega. 

"Ima mnogo napadača u Gani i ako Bog kaže da je moje vreme onda to niko ne može da zaustavi. Kada dođe trenutak, videćemo. Uvek kažem da nema pritiska kada igram fudbal, tako je i u Gani, ne tresem se, ne paničim. Igrači imaju dobre i loše dane. Kad odigram loše ne smem da pustim da mišljenja drugih određuju moju reakciju",zaključuje napadač Zvezde.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar