Абијати: Вјерујем у Рина, он зна Миланов ДНК!

Тим менаџер Милана Кристијан Абијати каже да нови тренер Милана Ђенаро Гатузо добро познаје систем Милана после шокантног ремија са Беневентом.

Фудбал 04.12.2017 | 17:00
Абијати: Вјерујем у Рина, он зна Миланов ДНК!
Абијати верује да је Гатузо прави избор мада је клуб последњих година већ покушавао са некадашњим играчима и није успевало. Пример је Филипо Инзаги.

Гатузо је пре недељу дана изабран за тренера након што је Винченцо Монтела отишао са места тренера.

"Делио сам свлачионицу са Рином толико година док смо били саиграчи. Он је прави избор, зна какав је Миланов ДНК. Наравно, четири или пет тренинга није довољно да би се много шта променило, али је донео са собом идеје изгарања, трчања 100 миља на сат и прави Миланов ДНК", рекао је Абијати за Медијасет. 

Иако је Гатузо најавио да ће утакмица са Беневентом бити као финале Лиге шампиона, екипа која после 14 утакмица није имала ни бод, до бода је дошла против некадашњег првака Европе. 

"Фудбал нас учи да нема лаких утакмица. Беневенто је натерао Јувентус и Аталанту да се жестоко помуче недавно, па ми можемо да изгубимо све јер су нам потребни бодови да поправимо ситуацију на табели. Када резултати не долази, самопоуздање опада и упо мом мишљењу, то нам је фалило. Потписали смо много квалитетних играча, немогуће је да за пет месеци не могу да покажу квалитет на терену", каже Абијати који додаје да је са Гатузом и породични пријатељ.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар