Abijati: Vjerujem u Rina, on zna Milanov DNK!

Tim menadžer Milana Kristijan Abijati kaže da novi trener Milana Đenaro Gatuzo dobro poznaje sistem Milana posle šokantnog remija sa Beneventom.

Fudbal 04.12.2017 | 17:00
Abijati: Vjerujem u Rina, on zna Milanov DNK!
Abijati veruje da je Gatuzo pravi izbor mada je klub poslednjih godina već pokušavao sa nekadašnjim igračima i nije uspevalo. Primer je Filipo Inzagi.

Gatuzo je pre nedelju dana izabran za trenera nakon što je Vinčenco Montela otišao sa mesta trenera.

"Delio sam svlačionicu sa Rinom toliko godina dok smo bili saigrači. On je pravi izbor, zna kakav je Milanov DNK. Naravno, četiri ili pet treninga nije dovoljno da bi se mnogo šta promenilo, ali je doneo sa sobom ideje izgaranja, trčanja 100 milja na sat i pravi Milanov DNK", rekao je Abijati za Medijaset. 

Iako je Gatuzo najavio da će utakmica sa Beneventom biti kao finale Lige šampiona, ekipa koja posle 14 utakmica nije imala ni bod, do boda je došla protiv nekadašnjeg prvaka Evrope. 

"Fudbal nas uči da nema lakih utakmica. Benevento je naterao Juventus i Atalantu da se žestoko pomuče nedavno, pa mi možemo da izgubimo sve jer su nam potrebni bodovi da popravimo situaciju na tabeli. Kada rezultati ne dolazi, samopouzdanje opada i upo mom mišljenju, to nam je falilo. Potpisali smo mnogo kvalitetnih igrača, nemoguće je da za pet meseci ne mogu da pokažu kvalitet na terenu", kaže Abijati koji dodaje da je sa Gatuzom i porodični prijatelj.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar