СЛС: Стојке коштао Партизан побједе над Вошом!

Сурдулица гледала 7+! Фудбалери Радника и Младости одиграли су у недељу утакмицу сезоне у Суперлиги Србије. Крај добре серије Спартака, 'Змајеви' пришли! Фудбалери Спартака из Суботице изгубили су од Мачве у Шапцу са 1:0, у 20. колу Суперлиге.  Суботичани заустављени у Шапцу! Мачва по други пут за месец дана боља од Спартака. Вождовац закуцао Ивањичане за дно.  И на Брду - одложено! Снег је скоро потпуно зауставио фудбал у Србији. Неће се одиграти ни градски дерби на Брду.  Стојковић коштао Партизан победе над Вошом! Фудбалери Партизана ремизирали су са Војводином 1:1, у дербију 20. кола Суперлиге Србије.  Кад "Бамби" да гол у 48. минуту, Партизан освоји бод! Партизан и Војводина играли 1:1 у 20. колу Суперлиге Србије. Звезда сачувала шест бодова предности.

Фудбал 03.12.2017 | 21:30
СЛС: Стојке коштао Партизан побједе над Вошом!
Стрелац јединог гола за Мачву је био Ненад Гаврић у 53. минуту, а Спартак је од 68. имао играча мање.

Спартак је прекинуо серију непобедивости и поражен је после четири утакмице у којима је освојио 10 бодова.

Суботички клуб је и даље трећи на табели српског првенства са 36 бодова, док је Мачва 12. са 20. 

Вождовац је са 3:0 победио Јавор у Ивањици и Спартаку пришао на само бод заостатка. 

Јавор је последњи на табели Суперлиге са 12 бодова. 

Снег је пореметио распоред 20. кола Суперлиге Србије за недељу, али две утакмице већ су одигране.

Мачва је у Шапцу зауставила захуктали Спартак из Суботице голом Ненада Гаврића за победу 1:0, док је Вождовац у Ивањици славио 3:0 и оставио Јавор на зачељу табеле.

"Змајеви" су се том победом приближили управо Спартаку, који им сада бежи на трећој позицији за само један бод. 

Фудбалери Мачве за мање од месец дана два пута су били погубни по "голубове" из Суботице, пошто су их недавно елиминисали у Купу, пеналима.

Сада је серију Спартака од четири утакмице без пораза у Суперлиги (три победе и реми са Партизаном) прекинуо Ненад Гаврић, крилни фудбалер који је каријеру и почео у мачви, пре него што је играо за Напредак, Црвену звезду, Војводину и Младост из Лучана.

И на Брду - одложено! Снег је скоро потпуно зауставио фудбал у Србији. Неће се одиграти ни градски дерби на Брду.

После утакмица Борац - Напредак и Рад - Раднички Ниш, одложена је и утакмица на Бановом брду.

Ванредне временске околности и огромне падавине зауставиле су фудбал у још једном крају Београда, јер неће бити одиграна ни утакмица Чукарички - Земун, као ни сусрети Борац - Напредак и Рад - Раднички.

Сурдулица гледала 7+! Фудбалери Радника и Младости одиграли су у недељу утакмицу сезоне у Суперлиги Србије.

Гости из Лучана славили су са 4:3 у Сурдулици, за прву победу после четири кола.

Младост је повела преко Владимира Радивојевића у трећем минуту, да би десет минута касније предност дуплирао Стефан Голубовић.

Душан Мићић доноси наду домаћину у 63, али само минут касније Милош Трифуновић враћа госте на два гола разлике. 

Није прошло ни десет минута, а Радник је опет био у игри, голом Милана Пуровића, али све недоумице у 81. отклања Трифуновић својим другим голом. 

Тачку на спектакуларну фудбалску представу ставио је Александар Гојковић у 90. минуту за коначних 3:4. 

Младост је престигла Радник на табели и сада је на деветом месту са 24 бода, два више од ривала из Сурдулице, који је на десетој позицији. 

Црно-бели су доминирали у завејаној Хумској и голом Зорана Тошића из 48. минута били на корак од победе, али их је ње коштао најбољи играч из Лиге Европе.

Искусни голман Владимир Стојковић је направио катастрофалну грешку четири минута пре краја, покушао је једном руком да ухвати лопту по снежном времену после центаршута, она му је испала, а то је казнио Којашевић за велики бод Новосађана.

Упркос константном снегу у Хумској, две екипе су одиграле солидан меч пред полупразним трибинама, а пристуни навијачи су често се надали и стрепели од голова. 

"Дали смо све од себе, имали шансе, доминирали. Ипак, противник је успео да изједначи. Заиста нисам могао да тражим ништа више од својих играча на овако тешком терену", рекао је тренер Партизана Мирослав Ђукић. 

Осим испуштене победе, Партизану су дан загорчале и повреде битних првотимаца Евертона Луиза и Зорана Тошића које је тренер Мирослав Ђукић превентивно извео због проблема са коленом, односно листом. 

"Евертон је добио ударац у колено. Ипак, мислим да се ради само о томе. Тошкета сам извео због превенције. Осетио је бол у листу, па нисмо хтели да ризикујемо", додао је тренер српског шампиона.

У првих 45 минута два тима су била поприлично изједначена, а голмани Стојковић и Роцков су добро реаговали у најбољим ситуацијама за голове, после шанси Тошића с једне и Којашевића с друге стране.

Партизан успоставља доминацију у другом делу меча жестоким пресингом и стиже до вођства већ у трећем минуту. Тошић је искористио одбитак у казненом простору, обишао голмана Воше и затресао мрежу.

Црно-бели су после стечене предности наставили да диктирају ритам, нису дозвољавали гостима ни најмању шансу да им запрете, а прилику да "овери" победу пропушта Тавамба, који погађа стативу.

То се у самом финишу осветило домаћину, Стојковић је направио вероватно прву велику грешку ове сезоне, уместо да боксује покушао је да ухвати клизаву лопту, и то једном руком, испустио ју је у петерцу испред Којашевића који не пропушта овај поклон.

Партизан је пропустио да казни кикс Црвене звезде у Бачкој Паланци и смањи заостатак за највећим ривалом, па је два кола пре "вечитог" дербија и даље на -6.

У следећем колу црно-бели гостују Напретку у Крушевцу, док Звезда дочекује Борац из Чачка. Оба меча су на програму у суботу.

"Вечите" у међувремену очекују наступи у Лиги Европе у четвртак, Партизан гостује Динаму у Кијеву у мечу без већег резултатског значаја, док Звезда игра меч века са Келном на свом терену.

Партизан дочекује Звезду у среду , 13. децембра.



Партизан је имао три бода у џепу, али је остао без два у 86. минуту.

Партизан - Војводина 1:1!

"Парни ваљак" је имао све у својим рукама (ногама), предност од 48. минута после гола Зорана Тошића, посед лопте, шансе, али је примио гол у 86. из акције која чак није ни мирисала на погодак. Погрешио је Владимир Стојковић, а Дамир Којешевић оберучке прихватио поклон.

По условима који су више били за слаломску трку у алспком скијању Партизан и Војводина одиграли су занимљиву утакмицу. Изједначено прво полувреме претворило се у доминацију шампиона у другом.

Али...

Није све ишло по плану тренера црно-белих Мирослава Ђукића. Списак повређених је после Војводине дужи за два имена и то врло битна за игру Партизана. Небојши Косовићу, Ђорђу Јовановићу и Марку Јанковићу од вечерас су се продружили Евертон Луиз и Зоран Тошић.

Бразилац је још средином првог дела напустио игру због повреде колена, да би Тошић изашао само два минута пошто је савладао Емила Роцкова. Искусни везни фудбалер се пожалио на бол у листу.

Занимљиво, Партизан је у претпрошлом колу играо нерешено са Спартаком (1:1) у Хумској, а на тој утакмици је популарни "Бамби" такође дао гол у 48. минуту.

Снег који је падао цео дан у Београду изазвао је огромне проблеме за организаторе, а касније и за саме играче. Размишљало се чак и о одлагању, али је одлучено да се почетак помери са 15 на 16 часова. Утакмица је прекидана да би се очистиле линије, а у првом полувремену било је врло тешко пратити меч јер се играло белом лоптом.

И Партизан и Војводина имали су одличне прилике у првих 45 минута.

Леандре Тавамба и Зоран Тошић нису искористили идеалне за "ваљак", а Васко Калезић и Дамир Којешевић за Вошу.

Све што се у другом полувремену, осим ситуације из 86. минута, дешавало на белом терену стадиона у Хумској, било је на половини гостију.

Добру игру Београђана најавио је Тошић голом после грешке одбране Војводине. Немања Г. Милетић је убацио лопту, она се од фудбалера у црвено-белим дресовима одбила до везног фудбалера црно-белих, који је лепо заобишао Роцкова и затресао мрежу.

Касније је и Тавамба погодио стативу.

Уместо да лагано приведе утакмицу крају, Партизан је прокоцкао стечено. После једног, наизглед безопасног центаршута са десне стране, Стојковић је испустио лопту, она је пала на ногу Немање Р. Милетић, одбила се до Којешевића и спаса за Партизан није било - 1:1.

Превацио је "ваљак" у највећу брзину, али су узалдуни били сви покушаји. Црвена звезда је после кикса у Бачкој Паланки сачувала шест бодова предности.

Суперлига – 20. коло:
Партизан – Војводина 1:1
Тошић 48 – Којашевић 86

Стадион "Партизан"
Судије: Зоран Широки, Владимир Јовановић, Срђан Минић, Лазар Лукић
Делегат: Иван Николић

Партизан: Стојковић – Немања Р. Милетић, Митровић, Немања Г. Милетић, Остојић – Вулићевић, Евертон (Радин 33'), Пантић, Тошић (Марјановић 51') – Тавамба, Ожеговић

Војводина: Роцков – Лакићевић, Веселиновић, Саничанин, Антић – Вукасовић – Којашевић, Јованчић, Месаровић (Суботић 66'), Калезић (Зличић 61') – Михајловић

Суперлига, 20. коло:
Партизан – Војводина 1:1
Јавор – Вождовац 0:3
Мачва – Спартак 1:0
Радник – Младост 3:4

Понедељак
Борац – Напредак
Чукарички – Земун
Рад – Раднички

Субота:
Бачка – Црвена звезда 2:2

Табела:
1. Звезда 20 17 2 1 51:7 53
2. Партизан 20 14 5 1 40:15 47
3. Спартак 20 10 6 4 38:21 36
4. Вождовац 20 10 5 5 31:15 35
5. Војводина 20 9 5 6 22:16 32
6. Чукарички 19 9 5 5 20:16 32
7. Раднички 19 8 6 5 28:28 30
8. Напредак 19 8 3 8 31:28 27
9. Радник 19 6 4 9 21:35 22
10. Младост 19 5 6 8 23:25 21
11. Земун 19 5 6 8 15:24 21
12. Мачва 20 6 2 12 22:34 20
13. Бачка 20 4 6 10 18:33 18
14. Борац 19 4 2 13 14:31 14
15. Рад 19 4 2 13 16:39 14
16. Јавор 20 3 3 14 11:34 12

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар