SLS: Stojke koštao Partizan pobjede nad Vošom!

Surdulica gledala 7+! Fudbaleri Radnika i Mladosti odigrali su u nedelju utakmicu sezone u Superligi Srbije. Kraj dobre serije Spartaka, 'Zmajevi' prišli! Fudbaleri Spartaka iz Subotice izgubili su od Mačve u Šapcu sa 1:0, u 20. kolu Superlige.  Subotičani zaustavljeni u Šapcu! Mačva po drugi put za mesec dana bolja od Spartaka. Voždovac zakucao Ivanjičane za dno.  I na Brdu - odloženo! Sneg je skoro potpuno zaustavio fudbal u Srbiji. Neće se odigrati ni gradski derbi na Brdu.  Stojković koštao Partizan pobede nad Vošom! Fudbaleri Partizana remizirali su sa Vojvodinom 1:1, u derbiju 20. kola Superlige Srbije.  Kad "Bambi" da gol u 48. minutu, Partizan osvoji bod! Partizan i Vojvodina igrali 1:1 u 20. kolu Superlige Srbije. Zvezda sačuvala šest bodova prednosti.

Fudbal 03.12.2017 | 21:30
SLS: Stojke koštao Partizan pobjede nad Vošom!
Strelac jedinog gola za Mačvu je bio Nenad Gavrić u 53. minutu, a Spartak je od 68. imao igrača manje.

Spartak je prekinuo seriju nepobedivosti i poražen je posle četiri utakmice u kojima je osvojio 10 bodova.

Subotički klub je i dalje treći na tabeli srpskog prvenstva sa 36 bodova, dok je Mačva 12. sa 20. 

Voždovac je sa 3:0 pobedio Javor u Ivanjici i Spartaku prišao na samo bod zaostatka. 

Javor je poslednji na tabeli Superlige sa 12 bodova. 

Sneg je poremetio raspored 20. kola Superlige Srbije za nedelju, ali dve utakmice već su odigrane.

Mačva je u Šapcu zaustavila zahuktali Spartak iz Subotice golom Nenada Gavrića za pobedu 1:0, dok je Voždovac u Ivanjici slavio 3:0 i ostavio Javor na začelju tabele.

"Zmajevi" su se tom pobedom približili upravo Spartaku, koji im sada beži na trećoj poziciji za samo jedan bod. 

Fudbaleri Mačve za manje od mesec dana dva puta su bili pogubni po "golubove" iz Subotice, pošto su ih nedavno eliminisali u Kupu, penalima.

Sada je seriju Spartaka od četiri utakmice bez poraza u Superligi (tri pobede i remi sa Partizanom) prekinuo Nenad Gavrić, krilni fudbaler koji je karijeru i počeo u mačvi, pre nego što je igrao za Napredak, Crvenu zvezdu, Vojvodinu i Mladost iz Lučana.

I na Brdu - odloženo! Sneg je skoro potpuno zaustavio fudbal u Srbiji. Neće se odigrati ni gradski derbi na Brdu.

Posle utakmica Borac - Napredak i Rad - Radnički Niš, odložena je i utakmica na Banovom brdu.

Vanredne vremenske okolnosti i ogromne padavine zaustavile su fudbal u još jednom kraju Beograda, jer neće biti odigrana ni utakmica Čukarički - Zemun, kao ni susreti Borac - Napredak i Rad - Radnički.

Surdulica gledala 7+! Fudbaleri Radnika i Mladosti odigrali su u nedelju utakmicu sezone u Superligi Srbije.

Gosti iz Lučana slavili su sa 4:3 u Surdulici, za prvu pobedu posle četiri kola.

Mladost je povela preko Vladimira Radivojevića u trećem minutu, da bi deset minuta kasnije prednost duplirao Stefan Golubović.

Dušan Mićić donosi nadu domaćinu u 63, ali samo minut kasnije Miloš Trifunović vraća goste na dva gola razlike. 

Nije prošlo ni deset minuta, a Radnik je opet bio u igri, golom Milana Purovića, ali sve nedoumice u 81. otklanja Trifunović svojim drugim golom. 

Tačku na spektakularnu fudbalsku predstavu stavio je Aleksandar Gojković u 90. minutu za konačnih 3:4. 

Mladost je prestigla Radnik na tabeli i sada je na devetom mestu sa 24 boda, dva više od rivala iz Surdulice, koji je na desetoj poziciji. 

Crno-beli su dominirali u zavejanoj Humskoj i golom Zorana Tošića iz 48. minuta bili na korak od pobede, ali ih je nje koštao najbolji igrač iz Lige Evrope.

Iskusni golman Vladimir Stojković je napravio katastrofalnu grešku četiri minuta pre kraja, pokušao je jednom rukom da uhvati loptu po snežnom vremenu posle centaršuta, ona mu je ispala, a to je kaznio Kojašević za veliki bod Novosađana.

Uprkos konstantnom snegu u Humskoj, dve ekipe su odigrale solidan meč pred polupraznim tribinama, a pristuni navijači su često se nadali i strepeli od golova. 

"Dali smo sve od sebe, imali šanse, dominirali. Ipak, protivnik je uspeo da izjednači. Zaista nisam mogao da tražim ništa više od svojih igrača na ovako teškom terenu", rekao je trener Partizana Miroslav Đukić. 

Osim ispuštene pobede, Partizanu su dan zagorčale i povrede bitnih prvotimaca Evertona Luiza i Zorana Tošića koje je trener Miroslav Đukić preventivno izveo zbog problema sa kolenom, odnosno listom. 

"Everton je dobio udarac u koleno. Ipak, mislim da se radi samo o tome. Tošketa sam izveo zbog prevencije. Osetio je bol u listu, pa nismo hteli da rizikujemo", dodao je trener srpskog šampiona.

U prvih 45 minuta dva tima su bila poprilično izjednačena, a golmani Stojković i Rockov su dobro reagovali u najboljim situacijama za golove, posle šansi Tošića s jedne i Kojaševića s druge strane.

Partizan uspostavlja dominaciju u drugom delu meča žestokim presingom i stiže do vođstva već u trećem minutu. Tošić je iskoristio odbitak u kaznenom prostoru, obišao golmana Voše i zatresao mrežu.

Crno-beli su posle stečene prednosti nastavili da diktiraju ritam, nisu dozvoljavali gostima ni najmanju šansu da im zaprete, a priliku da "overi" pobedu propušta Tavamba, koji pogađa stativu.

To se u samom finišu osvetilo domaćinu, Stojković je napravio verovatno prvu veliku grešku ove sezone, umesto da boksuje pokušao je da uhvati klizavu loptu, i to jednom rukom, ispustio ju je u petercu ispred Kojaševića koji ne propušta ovaj poklon.

Partizan je propustio da kazni kiks Crvene zvezde u Bačkoj Palanci i smanji zaostatak za najvećim rivalom, pa je dva kola pre "večitog" derbija i dalje na -6.

U sledećem kolu crno-beli gostuju Napretku u Kruševcu, dok Zvezda dočekuje Borac iz Čačka. Oba meča su na programu u subotu.

"Večite" u međuvremenu očekuju nastupi u Ligi Evrope u četvrtak, Partizan gostuje Dinamu u Kijevu u meču bez većeg rezultatskog značaja, dok Zvezda igra meč veka sa Kelnom na svom terenu.

Partizan dočekuje Zvezdu u sredu , 13. decembra.



Partizan je imao tri boda u džepu, ali je ostao bez dva u 86. minutu.

Partizan - Vojvodina 1:1!

"Parni valjak" je imao sve u svojim rukama (nogama), prednost od 48. minuta posle gola Zorana Tošića, posed lopte, šanse, ali je primio gol u 86. iz akcije koja čak nije ni mirisala na pogodak. Pogrešio je Vladimir Stojković, a Damir Koješević oberučke prihvatio poklon.

Po uslovima koji su više bili za slalomsku trku u alspkom skijanju Partizan i Vojvodina odigrali su zanimljivu utakmicu. Izjednačeno prvo poluvreme pretvorilo se u dominaciju šampiona u drugom.

Ali...

Nije sve išlo po planu trenera crno-belih Miroslava Đukića. Spisak povređenih je posle Vojvodine duži za dva imena i to vrlo bitna za igru Partizana. Nebojši Kosoviću, Đorđu Jovanoviću i Marku Jankoviću od večeras su se prodružili Everton Luiz i Zoran Tošić.

Brazilac je još sredinom prvog dela napustio igru zbog povrede kolena, da bi Tošić izašao samo dva minuta pošto je savladao Emila Rockova. Iskusni vezni fudbaler se požalio na bol u listu.

Zanimljivo, Partizan je u pretprošlom kolu igrao nerešeno sa Spartakom (1:1) u Humskoj, a na toj utakmici je popularni "Bambi" takođe dao gol u 48. minutu.

Sneg koji je padao ceo dan u Beogradu izazvao je ogromne probleme za organizatore, a kasnije i za same igrače. Razmišljalo se čak i o odlaganju, ali je odlučeno da se početak pomeri sa 15 na 16 časova. Utakmica je prekidana da bi se očistile linije, a u prvom poluvremenu bilo je vrlo teško pratiti meč jer se igralo belom loptom.

I Partizan i Vojvodina imali su odlične prilike u prvih 45 minuta.

Leandre Tavamba i Zoran Tošić nisu iskoristili idealne za "valjak", a Vasko Kalezić i Damir Koješević za Vošu.

Sve što se u drugom poluvremenu, osim situacije iz 86. minuta, dešavalo na belom terenu stadiona u Humskoj, bilo je na polovini gostiju.

Dobru igru Beograđana najavio je Tošić golom posle greške odbrane Vojvodine. Nemanja G. Miletić je ubacio loptu, ona se od fudbalera u crveno-belim dresovima odbila do veznog fudbalera crno-belih, koji je lepo zaobišao Rockova i zatresao mrežu.

Kasnije je i Tavamba pogodio stativu.

Umesto da lagano privede utakmicu kraju, Partizan je prokockao stečeno. Posle jednog, naizgled bezopasnog centaršuta sa desne strane, Stojković je ispustio loptu, ona je pala na nogu Nemanje R. Miletić, odbila se do Koješevića i spasa za Partizan nije bilo - 1:1.

Prevacio je "valjak" u najveću brzinu, ali su uzalduni bili svi pokušaji. Crvena zvezda je posle kiksa u Bačkoj Palanki sačuvala šest bodova prednosti.

Superliga – 20. kolo:
Partizan – Vojvodina 1:1
Tošić 48 – Kojašević 86

Stadion "Partizan"
Sudije: Zoran Široki, Vladimir Jovanović, Srđan Minić, Lazar Lukić
Delegat: Ivan Nikolić

Partizan: Stojković – Nemanja R. Miletić, Mitrović, Nemanja G. Miletić, Ostojić – Vulićević, Everton (Radin 33'), Pantić, Tošić (Marjanović 51') – Tavamba, Ožegović

Vojvodina: Rockov – Lakićević, Veselinović, Saničanin, Antić – Vukasović – Kojašević, Jovančić, Mesarović (Subotić 66'), Kalezić (Zličić 61') – Mihajlović

Superliga, 20. kolo:
Partizan – Vojvodina 1:1
Javor – Voždovac 0:3
Mačva – Spartak 1:0
Radnik – Mladost 3:4

Ponedeljak
Borac – Napredak
Čukarički – Zemun
Rad – Radnički

Subota:
Bačka – Crvena zvezda 2:2

Tabela:
1. Zvezda 20 17 2 1 51:7 53
2. Partizan 20 14 5 1 40:15 47
3. Spartak 20 10 6 4 38:21 36
4. Voždovac 20 10 5 5 31:15 35
5. Vojvodina 20 9 5 6 22:16 32
6. Čukarički 19 9 5 5 20:16 32
7. Radnički 19 8 6 5 28:28 30
8. Napredak 19 8 3 8 31:28 27
9. Radnik 19 6 4 9 21:35 22
10. Mladost 19 5 6 8 23:25 21
11. Zemun 19 5 6 8 15:24 21
12. Mačva 20 6 2 12 22:34 20
13. Bačka 20 4 6 10 18:33 18
14. Borac 19 4 2 13 14:31 14
15. Rad 19 4 2 13 16:39 14
16. Javor 20 3 3 14 11:34 12

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar