БЛ: Бајерн опет побјегао, Борусија не зна за побједу!

Баварци савладали Хановер, док је Лајпциг убедљиво поражен у Хофенхајму. Дортмунд заостаје 10 бодова за шампионом! Келн се извукао са пенала! Фудбалери Келна ремизирали 2:2 са Шалкеом пред дуел са Црвеном звездом у Београду. Јојић асистент за други гол Гирасија.  Мотивациона ињекција – Келн одолео Шалкеу уочи ЦЗ! Фудбалери Келна ремизирали су са Шалкеом 2:2, на гостовању у Гелзенкирхену уочи меча јесени са Црвеном звездом.

Фудбал 02.12.2017 | 22:15
БЛ: Бајерн опет побјегао, Борусија не зна за побједу!
Много одличних шанси и труда требало је Бајерну да упише победу над Хановером на "Алијанц арени", која је поново била испуњена до последњег места, а на крају - све му се поклопило.

Бајерн је славио резултатом 3:1, у мечу у коме је промашио "безброј" шанси, али су и гости при резултату 1:0 промашили једанаестерац, након што је судија наложио да се понови извођење.

Прилике пред голом Шаумана ређале су се од првих минута... Видал, Левандовски, Видал, Милер... промашивали су један за другим, а онда је ветеран из Чилеа коначно затресао мрежу. Повратник у стартних 11, Томас Милер је центрирао, а Видал скочио на другој стативи и уписао се у стрелце.

Навијачи Бајерна прославили су нови погодак у 24. минуту, међутим, видео асистент је поништио гол Левандовског због офсајда од свега неколико центиметара.

Само два минута касније контра гостију изродила је пенал, а голман Свен Улрајх извукао се само са жутим картоном. Филкриг је погодио мрежу, међутим, због утрчавања 7-8 играча у шеснаестерац пре времена, морао је да шутира поново, а други ударац одбранио је Улрајх. Филкриг је након одбитка имао поправни испит, међутим, испред њега је интервенисао Хумелс.

Милер је промашио "немогуће" у 32. минуту, када је послао лопту поред гола, а тај промашај казнио је Беншоп поготком за изједначење само три минута касније.

Бајерн је у другом полувремену играо одлично, низале су се прилике, али лопта није хтела у гол... све до 67. минута, када је Коман лепим ударцем савладао Шаумана за свој други гол у сезони.

Левандовски је у финишу пропустио неколико добрих шанси, а онда са 11 метара поставио коначних 3:1. Пољак је тако постао први играч Бајерна који је постигао седам голова на првих седам првенствених мечева код куће.

Бајерн је овим одмакао на шест бодова екипи РБ Лајпцига, која је доживела дебакл у Хофенхајму. Тим Јулијана Нагелсмана тријумфовао је чак са 4:0 и пробио се на пето место.

Ново разочарење приредила је Борусија Дортмунд, која је ремијем у Леверкузену (1:1), упркос играчу више током целог другог полувремена, остала без победе и на шестој узастопној утакмици Бундес лиге. Од средине октобра "милионери" су освојили само два од могућих 18 бодова.

Пораз су избегли поготком Украјинца Јармоленка у 73. минуту.

Не рачунајући победу над слабашним Магдебургом у Купу Немачке, Борусија је последњи пут славила још 30. септембра, када је савладан Аугзбург, а у међувремену није успела да освоји цео плен ни у мечевима против Апоела (два пута!) и Тотенхема у Лиги шампиона.

Подсетимо да је пре недељу дана у дербију против Шалкеа прокоцкала вођство од 4:0!

Након ове катастрофалне серије може се очекивати, можда већ сутра-прекосутра, да челници Борусије уруче отказ тренеру Петеру Бошу.

Келн се извукао са пенала! Фудбалери Келна ремизирали 2:2 са Шалкеом пред дуел са Црвеном звездом у Београду. Јојић асистент за други гол Гирасија.

Да ли ће Келн стићи у Београд на дуел са Црвеном звездом у Лиги Европе са тренером Петером Штегером или без њега остаје нејасно и послије 14. кола.

Келн је успио да се два пута врати у меч и на крају ремизира 2:2 на гостовању Шалкеу, али је то тек трећи бод „јарчева“ у овој сезони, уз 11 пораза.

Аустријанцу на клупи Келна досадиле су приче о његовој смјени па је пред одлазак у Гелзенкирхен поручио управи клуба да га смјени или му пружи подрушку.

„Могу да поднесем одлуку каква год да буде, али само је донесите“, рекао је Штегер.

Послије ремија 2:2 против Шалкеа и прекинуте серије од четири везана пораза, могуће је да га видимо и у Београду, а можда се и управа „рудара“ одлучи за „шок терапију“ пред одлучујући дуел у Лиги Европе.

Шалке је надиграо Келн, али су гости стигли до 20. ремија у 83. међусобна дуела, уз 36 побједа келна и 27 побједа Шалкеа.

„Јарчеви“ су до ремија стигли захваљујући Сехруу Гирасију, који је постигао два изједначујућа гола.

Шалке је повео голом Бургшталера у 36. минуту, међутим, Гираси је у 50. поравнао послије слободног ударца и асистенције српског интернационалца Милоша Јојића.

Био је то његов други гол којим је прекинуо низ од три утакмице без поготка своје екипе.

У само пет минута, од 72. до 77 видјели смо два поготка, прво је Харит поново довео домаће у вођство, а затим је Гираси донио ново изједначење након помало сумњивог пенала. Лопта је погодила у руку једног домаћег играча, а иако није ишла директно према голу и иако није било намјере судија је ипак показао на бијелу тачку.

Бод у Гелзенкирхену и два постигнута гола сигурно ће дати додатно самопоуздање пред гостовање у Београду.

Нека то буде и упозорење нашим црвено-бијелима!

Резултати 14. кола:

Бајер Леверкузен - Борусија Дортмунд 1:1 (1:0)
/Фоланд 30 - Јармоленко 73/

Бајерн - Хановер 3:1 (1:1)
/Видал 17, Коман 67, Левандовски 87п - Беншоп 35/

Хофенхајм - РБ Лајпциг 4:0 (1:0)
/Амири 13, Гнабри 52, 62, Ут 87/

Мајнц - Аугзбург 1:3 (0:2)
/Холтман 85 - Грегорич 22, Финбогасон 43п, 86/

Вердер - Штутгарт 1:0 (1:0)
/Крузе 45/

Шалке - Келн 2:2 (1:0)
/Бургшталер 36, Харит 72 - Жираси 50, пен 77/

уторак

Фрајбург - Хамбургер 0:0

недеља:

Херта - Ајнтрахт 15.30
Волфсбург - Борусија Менхенгладбах 18.00

ТАБЕЛА: Бајерн 32, Лајпциг 26, Шалке 25, Борусија М. (-1) 24, Хофенхајм 23, Борусија Д. 22, Аугзбург 22, Бајер 21, Ајнтрахт (-1) 19, Хановер 19, Херта (-1) 17, Штутгарт 17, Мајнц 15, Волфсбург (-1) 14, Хамбургер 14, Фрајбург 12, Вердер 11, Келн 3.

Извор: мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар