BL: Bajern opet pobjegao, Borusija ne zna za pobjedu!

Bavarci savladali Hanover, dok je Lajpcig ubedljivo poražen u Hofenhajmu. Dortmund zaostaje 10 bodova za šampionom! Keln se izvukao sa penala! Fudbaleri Kelna remizirali 2:2 sa Šalkeom pred duel sa Crvenom zvezdom u Beogradu. Jojić asistent za drugi gol Girasija.  Motivaciona injekcija – Keln odoleo Šalkeu uoči CZ! Fudbaleri Kelna remizirali su sa Šalkeom 2:2, na gostovanju u Gelzenkirhenu uoči meča jeseni sa Crvenom zvezdom.

Fudbal 02.12.2017 | 22:15
BL: Bajern opet pobjegao, Borusija ne zna za pobjedu!
Mnogo odličnih šansi i truda trebalo je Bajernu da upiše pobedu nad Hanoverom na "Alijanc areni", koja je ponovo bila ispunjena do poslednjeg mesta, a na kraju - sve mu se poklopilo.

Bajern je slavio rezultatom 3:1, u meču u kome je promašio "bezbroj" šansi, ali su i gosti pri rezultatu 1:0 promašili jedanaesterac, nakon što je sudija naložio da se ponovi izvođenje.

Prilike pred golom Šaumana ređale su se od prvih minuta... Vidal, Levandovski, Vidal, Miler... promašivali su jedan za drugim, a onda je veteran iz Čilea konačno zatresao mrežu. Povratnik u startnih 11, Tomas Miler je centrirao, a Vidal skočio na drugoj stativi i upisao se u strelce.

Navijači Bajerna proslavili su novi pogodak u 24. minutu, međutim, video asistent je poništio gol Levandovskog zbog ofsajda od svega nekoliko centimetara.

Samo dva minuta kasnije kontra gostiju izrodila je penal, a golman Sven Ulrajh izvukao se samo sa žutim kartonom. Filkrig je pogodio mrežu, međutim, zbog utrčavanja 7-8 igrača u šesnaesterac pre vremena, morao je da šutira ponovo, a drugi udarac odbranio je Ulrajh. Filkrig je nakon odbitka imao popravni ispit, međutim, ispred njega je intervenisao Humels.

Miler je promašio "nemoguće" u 32. minutu, kada je poslao loptu pored gola, a taj promašaj kaznio je Benšop pogotkom za izjednačenje samo tri minuta kasnije.

Bajern je u drugom poluvremenu igrao odlično, nizale su se prilike, ali lopta nije htela u gol... sve do 67. minuta, kada je Koman lepim udarcem savladao Šaumana za svoj drugi gol u sezoni.

Levandovski je u finišu propustio nekoliko dobrih šansi, a onda sa 11 metara postavio konačnih 3:1. Poljak je tako postao prvi igrač Bajerna koji je postigao sedam golova na prvih sedam prvenstvenih mečeva kod kuće.

Bajern je ovim odmakao na šest bodova ekipi RB Lajpciga, koja je doživela debakl u Hofenhajmu. Tim Julijana Nagelsmana trijumfovao je čak sa 4:0 i probio se na peto mesto.

Novo razočarenje priredila je Borusija Dortmund, koja je remijem u Leverkuzenu (1:1), uprkos igraču više tokom celog drugog poluvremena, ostala bez pobede i na šestoj uzastopnoj utakmici Bundes lige. Od sredine oktobra "milioneri" su osvojili samo dva od mogućih 18 bodova.

Poraz su izbegli pogotkom Ukrajinca Jarmolenka u 73. minutu.

Ne računajući pobedu nad slabašnim Magdeburgom u Kupu Nemačke, Borusija je poslednji put slavila još 30. septembra, kada je savladan Augzburg, a u međuvremenu nije uspela da osvoji ceo plen ni u mečevima protiv Apoela (dva puta!) i Totenhema u Ligi šampiona.

Podsetimo da je pre nedelju dana u derbiju protiv Šalkea prokockala vođstvo od 4:0!

Nakon ove katastrofalne serije može se očekivati, možda već sutra-prekosutra, da čelnici Borusije uruče otkaz treneru Peteru Bošu.

Keln se izvukao sa penala! Fudbaleri Kelna remizirali 2:2 sa Šalkeom pred duel sa Crvenom zvezdom u Beogradu. Jojić asistent za drugi gol Girasija.

Da li će Keln stići u Beograd na duel sa Crvenom zvezdom u Ligi Evrope sa trenerom Peterom Štegerom ili bez njega ostaje nejasno i poslije 14. kola.

Keln je uspio da se dva puta vrati u meč i na kraju remizira 2:2 na gostovanju Šalkeu, ali je to tek treći bod „jarčeva“ u ovoj sezoni, uz 11 poraza.

Austrijancu na klupi Kelna dosadile su priče o njegovoj smjeni pa je pred odlazak u Gelzenkirhen poručio upravi kluba da ga smjeni ili mu pruži podrušku.

„Mogu da podnesem odluku kakva god da bude, ali samo je donesite“, rekao je Šteger.

Poslije remija 2:2 protiv Šalkea i prekinute serije od četiri vezana poraza, moguće je da ga vidimo i u Beogradu, a možda se i uprava „rudara“ odluči za „šok terapiju“ pred odlučujući duel u Ligi Evrope.

Šalke je nadigrao Keln, ali su gosti stigli do 20. remija u 83. međusobna duela, uz 36 pobjeda kelna i 27 pobjeda Šalkea.

„Jarčevi“ su do remija stigli zahvaljujući Sehruu Girasiju, koji je postigao dva izjednačujuća gola.

Šalke je poveo golom Burgštalera u 36. minutu, međutim, Girasi je u 50. poravnao poslije slobodnog udarca i asistencije srpskog internacionalca Miloša Jojića.

Bio je to njegov drugi gol kojim je prekinuo niz od tri utakmice bez pogotka svoje ekipe.

U samo pet minuta, od 72. do 77 vidjeli smo dva pogotka, prvo je Harit ponovo doveo domaće u vođstvo, a zatim je Girasi donio novo izjednačenje nakon pomalo sumnjivog penala. Lopta je pogodila u ruku jednog domaćeg igrača, a iako nije išla direktno prema golu i iako nije bilo namjere sudija je ipak pokazao na bijelu tačku.

Bod u Gelzenkirhenu i dva postignuta gola sigurno će dati dodatno samopouzdanje pred gostovanje u Beogradu.

Neka to bude i upozorenje našim crveno-bijelima!

Rezultati 14. kola:

Bajer Leverkuzen - Borusija Dortmund 1:1 (1:0)
/Foland 30 - Jarmolenko 73/

Bajern - Hanover 3:1 (1:1)
/Vidal 17, Koman 67, Levandovski 87p - Benšop 35/

Hofenhajm - RB Lajpcig 4:0 (1:0)
/Amiri 13, Gnabri 52, 62, Ut 87/

Majnc - Augzburg 1:3 (0:2)
/Holtman 85 - Gregorič 22, Finbogason 43p, 86/

Verder - Štutgart 1:0 (1:0)
/Kruze 45/

Šalke - Keln 2:2 (1:0)
/Burgštaler 36, Harit 72 - Žirasi 50, pen 77/

utorak

Frajburg - Hamburger 0:0

nedelja:

Herta - Ajntraht 15.30
Volfsburg - Borusija Menhengladbah 18.00

TABELA: Bajern 32, Lajpcig 26, Šalke 25, Borusija M. (-1) 24, Hofenhajm 23, Borusija D. 22, Augzburg 22, Bajer 21, Ajntraht (-1) 19, Hanover 19, Herta (-1) 17, Štutgart 17, Majnc 15, Volfsburg (-1) 14, Hamburger 14, Frajburg 12, Verder 11, Keln 3.

Izvor: mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar