Клоп хвали Грујића, али планира позајмицу!

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп размишља да пошаље српског фудбалера Марка Грујића на позајмицу у јануару.  Клоп о Грујићу: Играће за Ливерпул, али. . .  "Размислићемо о позајмици, увек желимо да помогнемо нашим играчима", поручио је Јирген Клоп на питање о Марку Грујићу.

Фудбал 03.12.2017 | 20:45
Клоп хвали Грујића, али планира позајмицу!
Грујић је ове сезоне одиграо само пет утакмица за први тим Ливерпула, укупно 110 минута, од чега само 19 у Премијер лиги и Лиги шампиона.

Србин је одиграо само 12 минута за "редсе" од септембра.

"Марко заслужује да игра више, ако то није могуће овде, онда морамо размислити о позајмици. Момак ми се много свиђа, "паклено" је напредовао. Изванредно игра главом, али не успева да се избори за место у тиму, што није најбоља ствар за њега. Размислићемо о томе (позајмици). Увек желимо да помогнемо играчима. Пре свега, као клуб морамо да мислимо на себе. Заиста видим Марка у будућности као играча Ливерпула. Али тренутно не игра па морамо видети шта можемо да урадимо да учинитмо његову будућност бољом", рекао је Клоп уочи гостовања Брајтону. 

Грујић је био први Клопов трансфер по доласку у Ливерпул, купио га је од Црвене звезде у јануару 2016. за седам милиона евра. Остао је на позајмици у Београду до лета, а онда се преселио на Енфилд.

Јирген Клоп је лично позвао Марка Грујића и објаснио му да га жели у Ливерпулу, па је управо српски везиста био прво појачање немачког менаџера од његовог доласка на "Енфилд".

Међутим, годину и по дана касније, односно две - ако рачунамо да је првих шест месеци провео у Црвеној звезди, Марко Грујић је у Премијер лиги одиграо само седам утакмица у црвеном дресу, збирно нешто више од једног полувремена.

Премало за младог играча коме су потребне утакмице да би напредовао.

О томе је говорио и његов менаџер Зоран Стојадиновић који је изразио наду да ће његов клијент током прелазног рока бити позајмљен, али у неки од енглеских клубова како би био "на оку" свог клуба, као и да би протекао период аклиматизације.

"У праву је, Марко заслужује да игра више", казао је Јирген Клоп на конференцији за медији пред дуел са Брајтоном ове суботе и додао да гаји велике симпатије према српском фудбалеру: "Много волим тог момка, страшно је напредовао у последње време. Сјајно игра главом, али не успева се избори за место у тому што сигурно није најбоље за њега".

Да ли је онда реално да наредних шест месеци наступа за неки други клуб?

"Размислићемо о позајмици, увек желимо да помогнемо нашим играчима", рекао је Клоп и навео да Марка Грујића у будућности види на "Енфилду"...

"У будућности га видим у Ливерпулу. У овом тренутку ипак не игра и морамо да видимо шта је потребно да урадимо да би било извесније да се његови наступи десе што раније".

Који тим би му најбоље "легао"? Свонси, Брајтон, Вест Хем?

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар