Klop hvali Grujića, ali planira pozajmicu!

Menadžer Liverpula Jirgen Klop razmišlja da pošalje srpskog fudbalera Marka Grujića na pozajmicu u januaru.  Klop o Grujiću: Igraće za Liverpul, ali. . .  "Razmislićemo o pozajmici, uvek želimo da pomognemo našim igračima", poručio je Jirgen Klop na pitanje o Marku Grujiću.

Fudbal 03.12.2017 | 20:45
Klop hvali Grujića, ali planira pozajmicu!
Grujić je ove sezone odigrao samo pet utakmica za prvi tim Liverpula, ukupno 110 minuta, od čega samo 19 u Premijer ligi i Ligi šampiona.

Srbin je odigrao samo 12 minuta za "redse" od septembra.

"Marko zaslužuje da igra više, ako to nije moguće ovde, onda moramo razmisliti o pozajmici. Momak mi se mnogo sviđa, "pakleno" je napredovao. Izvanredno igra glavom, ali ne uspeva da se izbori za mesto u timu, što nije najbolja stvar za njega. Razmislićemo o tome (pozajmici). Uvek želimo da pomognemo igračima. Pre svega, kao klub moramo da mislimo na sebe. Zaista vidim Marka u budućnosti kao igrača Liverpula. Ali trenutno ne igra pa moramo videti šta možemo da uradimo da učinitmo njegovu budućnost boljom", rekao je Klop uoči gostovanja Brajtonu. 

Grujić je bio prvi Klopov transfer po dolasku u Liverpul, kupio ga je od Crvene zvezde u januaru 2016. za sedam miliona evra. Ostao je na pozajmici u Beogradu do leta, a onda se preselio na Enfild.

Jirgen Klop je lično pozvao Marka Grujića i objasnio mu da ga želi u Liverpulu, pa je upravo srpski vezista bio prvo pojačanje nemačkog menadžera od njegovog dolaska na "Enfild".

Međutim, godinu i po dana kasnije, odnosno dve - ako računamo da je prvih šest meseci proveo u Crvenoj zvezdi, Marko Grujić je u Premijer ligi odigrao samo sedam utakmica u crvenom dresu, zbirno nešto više od jednog poluvremena.

Premalo za mladog igrača kome su potrebne utakmice da bi napredovao.

O tome je govorio i njegov menadžer Zoran Stojadinović koji je izrazio nadu da će njegov klijent tokom prelaznog roka biti pozajmljen, ali u neki od engleskih klubova kako bi bio "na oku" svog kluba, kao i da bi protekao period aklimatizacije.

"U pravu je, Marko zaslužuje da igra više", kazao je Jirgen Klop na konferenciji za mediji pred duel sa Brajtonom ove subote i dodao da gaji velike simpatije prema srpskom fudbaleru: "Mnogo volim tog momka, strašno je napredovao u poslednje vreme. Sjajno igra glavom, ali ne uspeva se izbori za mesto u tomu što sigurno nije najbolje za njega".

Da li je onda realno da narednih šest meseci nastupa za neki drugi klub?

"Razmislićemo o pozajmici, uvek želimo da pomognemo našim igračima", rekao je Klop i naveo da Marka Grujića u budućnosti vidi na "Enfildu"...

"U budućnosti ga vidim u Liverpulu. U ovom trenutku ipak ne igra i moramo da vidimo šta je potrebno da uradimo da bi bilo izvesnije da se njegovi nastupi dese što ranije".

Koji tim bi mu najbolje "legao"? Svonsi, Brajton, Vest Hem?

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar