ШПА: Нови кикс Барсе, Реал има шансу за -6!

Фудбалери Барселоне одиграли су нерешено, 2:2, са Селтом у 14. колу шпанске ЛаЛиге.  Закувало се у Шпанији - Барса ОПЕТ није победила! У сјајном мечу на Ноу Кампу, Барселона - Селта 2:2. Гости пропустили шансу и да освоје сва три бода.  Гризман са гол-линије за преокрет Атлетика! Пета узастопна победа "јорганџија" над Сосиједадом на домаћем терену.

Фудбал 02.12.2017 | 21:45
ШПА: Нови кикс Барсе, Реал има шансу за -6!
Изабраници Ернеста Валвердеа тек трећи пут у сезони ремизирали у домаћем првенству чиме су дали шансу Валенсији и Реал и Атлетико Мадриду да се приближе на табели.

Гости из Вига дошли су до предности у 20. минуту када је Јаго Аспас савладао Тер Штегена. Селта је извела сјајну контру, а Аспас је искориостио одбитак и постигао гол.

Ипак, Барса је после само два минута успела да дође до изједначења. Паулињо је асистирао, а Меси је снажним ударцем послао лопту у гол. 

На полувреме се отишло са тим резултатом, а у наставку меча видели смо још два гола. 

Каталонски клуб је потпуно преокренуо резултат у 62. минуту, када је Луис Суарес био стрелац. Алба је центрирао, а Суарес је само поставио стопало и скренуо лопту у гол. 

Ипак, Селта је успела да се опорави и да преко Максија Лопеса изједначи. Аспас је сјајно пронашао саиграча, а овом није било тешко да постигне гол. 

До краја меча није било голова, па је Барселона другу утакмицу заредом одиграла нерешено. Барсе је прва са 36 бодова, док је Селта осма са 18. 

Реми са Валенсијом у гостима, па реми и са Селтом код куће.

Лионел Меси вуче сам Барселону ове сезоне, али је очигледно да ће му за титулу бити потребна подршка. И то хитно!

БАРСЕЛОНА - СЕЛТА 2:2 (1:1)

У узбудљивом мечу на Ноу Кампу доказано је да су Каталонци ипак рањиви и код куће и да ипак неће имати тако миран пут ка титули.

Селта је казнила пропусте "Блаугране" у 20. минуту, голом Јага Аспаса, на шта је уследио контраудар и преокрет домаћих, погоцима Лионела Месија у 22. минуту и Луиса Суареза у 62. Међутим, коначан резултат ипак је поставио Макси Гомез, у 70. минуту, управо на Аспасову асистенцију.

Претили су и једни и други до краја, "нападали" победу, али нове промене није било, иако је Данац Пионе Систо у финишу истрчао на зицер "један на један" са Тер Штегеном. Голман Каталонаца ипак остао присебан и није дозволио ривалу да казни промашаје и погођене стативе Месија и Пикеа.

Барселона је до узастопних ремија у прошлом и овом колу остварила 11 победа у 12 кола, али ће Валенсија у недељу на терену Хетафеа имати нову прилику да се примакне на два поена заостатка за екипом Ернеста Валвердеа.

Гризман са гол-линије за преокрет Атлетика! Пета узастопна победа "јорганџија" над Сосиједадом на домаћем терену.

Атлетико Мадрид наставио је серију победа над Сосиједадом као домаћин, али овог пута је било теже него било ког од претходна четири пута.

Гости су у 29. минуту повели из оправдано досуђеног пенала, а тим "Чола" Симеонеа пропустио је много добрих шанси, пре свих Анхел Кореа, па се чинило да би Сосиједад могао да на новом стадиону Атлетика прекине негативну традицију са "Висенте Калдерона".

Међутим, Филипе Луис је у великој гужви у казненом простору пронашао шупљину и оштрим шутом изједначио на 1:1, па су црвено-бели у последњих 20-25 минута кренули на све или ништа.

До вођства су могли и једни и други, али славио је квалитетнији и искуснији тим. У 88. минуту је центрирао Коке, Саул је тукао главом и уз срећан одбитак лобовао изванредног голмана Херонима Руљија.

Лопта је ишла ка доњем десном углу и можда би Елустондо успео да је избије са гол-линије, али је бржи био Антоан Гризман.

Француз је уклизао и заслужено постигао тек пети погодак у Примери ове сезоне, а трећи у последња два кола. Почетком другог полувремена је Гризман ефектно затресао Руљијеву мрежу са десетак метара, међутим, гол је поништен због офсајда у коме се нашло неколико играча Атлетика.

Водећа Барселона сада бежи "јорганџијама" шест бодова, на колико може да приђе и Реал ако у суботу увече буде тријумфовао у Билбау.

Севиља лако савладала Депортиво! Фудбалери Севиље очекивано су савладали Депортиво са 2:0, у 14. колу шпанске ЛаЛиге.

Андалужани су ривала из Галиције "сломили" погоцима Висама Бен Једера крајем првог и Михаела Крон-Делија средином другог полувремена.

Севиља је трећом победом у низу, четвртом у последњих пет кола престигла Реал Мадрид на деоби четвте позиције, уз меч више од "краљевског" клуба.

С друге стране, Депортиво је поражен трећи пут у последња четири кола па је остао на четири бода од зоне испадања. 

У следећем колу Севиља гостује управо Реалу, док Депортиво чека Леганес. 

ПРИМЕРА, 14. коло:

Барселона - Селта 2:2 (1:1)
/Меси 22, Суарез 62 - Аспас 20, Гомез 70/

Атлетико Мадрид - Реал Сосиједад 2:1 (0:1)
/Филипе Луис 63, Гризман 88 - Вилијан 29п/

Севиља - Депортиво Ла Коруња 2:0

Атлетик Билбао - Реал Мадрид 20.45

одиграно у петак:

Малага - Леванте 0:0

недеља:

Леганес - Виљареал 12.00
Хетафе - Валенсија 16.15
Еибар - Еспањол 18.30
Лас Палмас - Бетис 20.45

понедељак:

Ђирона - Алавес 21.00

ТАБЕЛА: Барселона (+1) 36, Валенсија 31, Атлетико М. (+1) 30, Севиља 28 (+1), Реал 27, Виљареал 21, Сосиједад (+1) 19, Бетис 18, Селта (+1) 18, Бетис 18, Ђирона 17, Леганес 17, Хетафе 16, Еспањол 16, Леванте (+1) 16, Еибар 14, Атлетик Б. 13, Депортиво 12, Малага (+1) 8, Лас Палмас 7, Алавес 6.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар