ŠPA: Novi kiks Barse, Real ima šansu za -6!

Fudbaleri Barselone odigrali su nerešeno, 2:2, sa Seltom u 14. kolu španske LaLige.  Zakuvalo se u Španiji - Barsa OPET nije pobedila! U sjajnom meču na Nou Kampu, Barselona - Selta 2:2. Gosti propustili šansu i da osvoje sva tri boda.  Grizman sa gol-linije za preokret Atletika! Peta uzastopna pobeda "jorgandžija" nad Sosijedadom na domaćem terenu.

Fudbal 02.12.2017 | 21:45
ŠPA: Novi kiks Barse, Real ima šansu za -6!
Izabranici Ernesta Valverdea tek treći put u sezoni remizirali u domaćem prvenstvu čime su dali šansu Valensiji i Real i Atletiko Madridu da se približe na tabeli.

Gosti iz Viga došli su do prednosti u 20. minutu kada je Jago Aspas savladao Ter Štegena. Selta je izvela sjajnu kontru, a Aspas je iskoriostio odbitak i postigao gol.

Ipak, Barsa je posle samo dva minuta uspela da dođe do izjednačenja. Paulinjo je asistirao, a Mesi je snažnim udarcem poslao loptu u gol. 

Na poluvreme se otišlo sa tim rezultatom, a u nastavku meča videli smo još dva gola. 

Katalonski klub je potpuno preokrenuo rezultat u 62. minutu, kada je Luis Suares bio strelac. Alba je centrirao, a Suares je samo postavio stopalo i skrenuo loptu u gol. 

Ipak, Selta je uspela da se oporavi i da preko Maksija Lopesa izjednači. Aspas je sjajno pronašao saigrača, a ovom nije bilo teško da postigne gol. 

Do kraja meča nije bilo golova, pa je Barselona drugu utakmicu zaredom odigrala nerešeno. Barse je prva sa 36 bodova, dok je Selta osma sa 18. 

Remi sa Valensijom u gostima, pa remi i sa Seltom kod kuće.

Lionel Mesi vuče sam Barselonu ove sezone, ali je očigledno da će mu za titulu biti potrebna podrška. I to hitno!

BARSELONA - SELTA 2:2 (1:1)

U uzbudljivom meču na Nou Kampu dokazano je da su Katalonci ipak ranjivi i kod kuće i da ipak neće imati tako miran put ka tituli.

Selta je kaznila propuste "Blaugrane" u 20. minutu, golom Jaga Aspasa, na šta je usledio kontraudar i preokret domaćih, pogocima Lionela Mesija u 22. minutu i Luisa Suareza u 62. Međutim, konačan rezultat ipak je postavio Maksi Gomez, u 70. minutu, upravo na Aspasovu asistenciju.

Pretili su i jedni i drugi do kraja, "napadali" pobedu, ali nove promene nije bilo, iako je Danac Pione Sisto u finišu istrčao na zicer "jedan na jedan" sa Ter Štegenom. Golman Katalonaca ipak ostao priseban i nije dozvolio rivalu da kazni promašaje i pogođene stative Mesija i Pikea.

Barselona je do uzastopnih remija u prošlom i ovom kolu ostvarila 11 pobeda u 12 kola, ali će Valensija u nedelju na terenu Hetafea imati novu priliku da se primakne na dva poena zaostatka za ekipom Ernesta Valverdea.

Grizman sa gol-linije za preokret Atletika! Peta uzastopna pobeda "jorgandžija" nad Sosijedadom na domaćem terenu.

Atletiko Madrid nastavio je seriju pobeda nad Sosijedadom kao domaćin, ali ovog puta je bilo teže nego bilo kog od prethodna četiri puta.

Gosti su u 29. minutu poveli iz opravdano dosuđenog penala, a tim "Čola" Simeonea propustio je mnogo dobrih šansi, pre svih Anhel Korea, pa se činilo da bi Sosijedad mogao da na novom stadionu Atletika prekine negativnu tradiciju sa "Visente Kalderona".

Međutim, Filipe Luis je u velikoj gužvi u kaznenom prostoru pronašao šupljinu i oštrim šutom izjednačio na 1:1, pa su crveno-beli u poslednjih 20-25 minuta krenuli na sve ili ništa.

Do vođstva su mogli i jedni i drugi, ali slavio je kvalitetniji i iskusniji tim. U 88. minutu je centrirao Koke, Saul je tukao glavom i uz srećan odbitak lobovao izvanrednog golmana Heronima Ruljija.

Lopta je išla ka donjem desnom uglu i možda bi Elustondo uspeo da je izbije sa gol-linije, ali je brži bio Antoan Grizman.

Francuz je uklizao i zasluženo postigao tek peti pogodak u Primeri ove sezone, a treći u poslednja dva kola. Početkom drugog poluvremena je Grizman efektno zatresao Ruljijevu mrežu sa desetak metara, međutim, gol je poništen zbog ofsajda u kome se našlo nekoliko igrača Atletika.

Vodeća Barselona sada beži "jorgandžijama" šest bodova, na koliko može da priđe i Real ako u subotu uveče bude trijumfovao u Bilbau.

Sevilja lako savladala Deportivo! Fudbaleri Sevilje očekivano su savladali Deportivo sa 2:0, u 14. kolu španske LaLige.

Andalužani su rivala iz Galicije "slomili" pogocima Visama Ben Jedera krajem prvog i Mihaela Kron-Delija sredinom drugog poluvremena.

Sevilja je trećom pobedom u nizu, četvrtom u poslednjih pet kola prestigla Real Madrid na deobi četvte pozicije, uz meč više od "kraljevskog" kluba.

S druge strane, Deportivo je poražen treći put u poslednja četiri kola pa je ostao na četiri boda od zone ispadanja. 

U sledećem kolu Sevilja gostuje upravo Realu, dok Deportivo čeka Leganes. 

PRIMERA, 14. kolo:

Barselona - Selta 2:2 (1:1)
/Mesi 22, Suarez 62 - Aspas 20, Gomez 70/

Atletiko Madrid - Real Sosijedad 2:1 (0:1)
/Filipe Luis 63, Grizman 88 - Vilijan 29p/

Sevilja - Deportivo La Korunja 2:0

Atletik Bilbao - Real Madrid 20.45

odigrano u petak:

Malaga - Levante 0:0

nedelja:

Leganes - Viljareal 12.00
Hetafe - Valensija 16.15
Eibar - Espanjol 18.30
Las Palmas - Betis 20.45

ponedeljak:

Đirona - Alaves 21.00

TABELA: Barselona (+1) 36, Valensija 31, Atletiko M. (+1) 30, Sevilja 28 (+1), Real 27, Viljareal 21, Sosijedad (+1) 19, Betis 18, Selta (+1) 18, Betis 18, Đirona 17, Leganes 17, Hetafe 16, Espanjol 16, Levante (+1) 16, Eibar 14, Atletik B. 13, Deportivo 12, Malaga (+1) 8, Las Palmas 7, Alaves 6.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar