Британци плаћају савјетнике власти

Амбасада Велике Британије у БиХ финансира шест савјетника у кабинетима предсједавајућег Вијећа министара БиХ, предсједника Владе Федерације БиХ и предсједнице Владе Републике Српске.
Из Британске амбасаде у Сарајеву казали су нам да они тренутно финансирају савјетодавну подршку Савјету министара БиХ, Влади Федерације БиХ и Влади Републике Српске.

Босна и Херцеговина 02.12.2017 | 15:43
Британци плаћају савјетнике власти
"Укупно Британска амбасада финансира шест савјетника у кабинетима предсједавајућих/премијера/предсједника поменутих влада. Они пружају стручне савјете по питању имплементације институционалних реформи и мјера које су наведене у Реформској агенди", рекли су из Амбасаде Велике Британије.

Британска амбасада у Сарајеву је одлучила да финансира ову савјетодавну подршку на захтјев предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића и ентитетских предсједника Влада Фадила Новалића и Жељке Цвијановић, како би помогли да се појачају савјетодавни капацитети и стручност у владама.

"Сви савјетници су одабрани путем конкурентног процеса, уз координацију с кабинетима предсједавајућих/премијера/предсједника поменутих влада и независне агенције за људске ресурсе. Сви савјетници су упослени на основу консултантских уговора који дефинишу њихову улогу као независних стручњака усмјерених на пружање подршке у пољима одређених активности које су дефинисане у Реформској агенди, за коју су се све политичке странке у Парламентарној скупштини БиХ обавезале да ће подржавати", рекли су нам из Британске амбасаде.

Како кажу, овакав уговор савјетнике спречава да се укључе у било какве политичке или лобистичке активности. Све плате савјетника су одређене на основу државних закона.

(Клиx)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Хахахаха

02.12.2017 14:51

Хајмо цурице хајмо дјечаци политицари и сељаци !!! Све против НАТО и ЕУ а овамо опа! Опа! Срби који сте ви дегенеци. Ево вам јос један доказ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАТО + ЕУ = 4. Рајх

03.12.2017 08:20

Поистовећивањем воље једног народа, са оним што ненародни, окупациони намјесници раде у његово име показујеш свој степен интелигенције. Срби су били и остају слободоуман у слободољубив народ. И то смета свима који би сада - као и до сада у историји са Османлијама, Аустроугарима, Њемцима - да буду још већи поданици окупатора (данас запада), већи него што то већ јесу. Зато нас и вријеђате, зато вам и сметамо, зато сте и обољели од србофобије.

Name

јеремија

02.12.2017 15:00

Па ми не заслузујемо да каземо да смо протектрорат, ми смо колонија. Цуј највеци злотвори свијета нам постављају савјетнике у изврсну власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Животињска фарма

02.12.2017 18:03

Марионетска власт за племенске групе!

Name

Кумиц

02.12.2017 16:15

Видите како Зељка нагне главу мало лијево мало десно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Привредник

02.12.2017 16:16

Ма финансирају они будуће шпијуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

02.12.2017 16:53

Паметном политичару не требају савјетници а будале не вриједи савјетовати.

ОДГОВОРИТЕ