Britanci plaćaju savjetnike vlasti

Ambasada Velike Britanije u BiH finansira šest savjetnika u kabinetima predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, predsjednika Vlade Federacije BiH i predsjednice Vlade Republike Srpske.
Iz Britanske ambasade u Sarajevu kazali su nam da oni trenutno finansiraju savjetodavnu podršku Savjetu ministara BiH, Vladi Federacije BiH i Vladi Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina 02.12.2017 | 15:43
Britanci plaćaju savjetnike vlasti
"Ukupno Britanska ambasada finansira šest savjetnika u kabinetima predsjedavajućih/premijera/predsjednika pomenutih vlada. Oni pružaju stručne savjete po pitanju implementacije institucionalnih reformi i mjera koje su navedene u Reformskoj agendi", rekli su iz Ambasade Velike Britanije.

Britanska ambasada u Sarajevu je odlučila da finansira ovu savjetodavnu podršku na zahtjev predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića i entitetskih predsjednika Vlada Fadila Novalića i Željke Cvijanović, kako bi pomogli da se pojačaju savjetodavni kapaciteti i stručnost u vladama.

"Svi savjetnici su odabrani putem konkurentnog procesa, uz koordinaciju s kabinetima predsjedavajućih/premijera/predsjednika pomenutih vlada i nezavisne agencije za ljudske resurse. Svi savjetnici su uposleni na osnovu konsultantskih ugovora koji definišu njihovu ulogu kao nezavisnih stručnjaka usmjerenih na pružanje podrške u poljima određenih aktivnosti koje su definisane u Reformskoj agendi, za koju su se sve političke stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH obavezale da će podržavati", rekli su nam iz Britanske ambasade.

Kako kažu, ovakav ugovor savjetnike sprečava da se uključe u bilo kakve političke ili lobističke aktivnosti. Sve plate savjetnika su određene na osnovu državnih zakona.

(Klix)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Hahahaha

02.12.2017 14:51

Hajmo curice hajmo dječaci politicari i seljaci !!! Sve protiv NATO i EU a ovamo opa! Opa! Srbi koji ste vi degeneci. Evo vam jos jedan dokaz !!!

ODGOVORITE
Name

НАТО + ЕУ = 4. Рајх

03.12.2017 08:20

Поистовећивањем воље једног народа, са оним што ненародни, окупациони намјесници раде у његово име показујеш свој степен интелигенције. Срби су били и остају слободоуман у слободољубив народ. И то смета свима који би сада - као и до сада у историји са Османлијама, Аустроугарима, Њемцима - да буду још већи поданици окупатора (данас запада), већи него што то већ јесу. Зато нас и вријеђате, зато вам и сметамо, зато сте и обољели од србофобије.

Name

jeremija

02.12.2017 15:00

Pa mi ne zasluzujemo da kazemo da smo protektrorat, mi smo kolonija. Cuj najveci zlotvori svijeta nam postavljaju savjetnike u izvrsnu vlast.

ODGOVORITE
Name

Životinjska farma

02.12.2017 18:03

Marionetska vlast za plemenske grupe!

Name

Kumic

02.12.2017 16:15

Vidite kako Zeljka nagne glavu malo lijevo malo desno.

ODGOVORITE
Name

Privrednik

02.12.2017 16:16

Ma finansiraju oni buduće špijune.

ODGOVORITE
Name

Pale

02.12.2017 16:53

Pametnom političaru ne trebaju savjetnici a budale ne vrijedi savjetovati.

ODGOVORITE