Мурињо и Венгер: Ко је Борг, а ко Мекинро?!

Занимљиво поређење португалског менаџера пред нови његов дуел са Арсеном Венгером, његовим готово омиљеним ривалом.

Фудбал 02.12.2017 | 13:15
Мурињо и Венгер: Ко је Борг, а ко Мекинро?!
Дерби кола Премијер лиге игра се у Лондону где ће Арсенал дочекати Манчестер јунајтед, а тешко је у овом тренутку говорити који од два тима је фаворит.

Осим сјајне историје два тима, оно што даје "шмек" овом дуелу су и окршаи Жозеа Муриња и Арсена Венгера којих је у овом веку било на претек.Ово ће бити 18. пут да играју један против другог, а далеко успешнији је Португалац коме је Венгер и "омиљени тренер".

Мурињо је са Челсијем и Јунајтедом славио осам пута, седам мечева је завршено ремијем, док је Венгер добио само две утакмице - једну у Комјунити шилду против "плаваца", и једну прошле сезоне против "ђавола" у домаћем шампионату...

Због тога је "Специјални" имао занимљив увод уочи овог дуела (18.30).

"Гледао сам јуче занимљив филм, Борг - Мекинро, и Боргов тренер му је говорио да мисли на само један поен у том тренутку. То и ја говорим својим играчима да мисле само о мечу против Арсенала и да не обраћају пажњу колико смо испред Арсенала. То је само Арсенал. Фокусирајте се на њих!", казао је Мурињо о мечу који ће, познајући издања његових екипа на гостовањима, тешко бити спектакуларан попут поменутог дуела Борга и Мекинроа на Вимблдону 1980. решено у пет сетова, у корист Швеђанина..

А ко је у читавој причи Борг, а ко Мекинро?

Обојица тенисера су били изузетно успешни, али потпуно другачијег стила и карактера. Швеђанин је на терену био веома смирен, док је Мекинро био много опуштенији и често "дивљао". Међусобни скор каже да су потпуно изједначени, по седам победа!

"Ја волим тенис, али га не играм", одбио је да одговори на питање Жозе Мурињо, али није тешко закључити ко би он од двојице тенисера био у овој компарацији.

За сада није познато да ли ће Немања Матић бити спреман за овај меч, а Португалац се загонетно осмехнуо на питање о могућем доласку Месута Озила на "Олд Трафорд".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар