Murinjo i Venger: Ko je Borg, a ko Mekinro?!

Zanimljivo poređenje portugalskog menadžera pred novi njegov duel sa Arsenom Vengerom, njegovim gotovo omiljenim rivalom.

Fudbal 02.12.2017 | 13:15
Murinjo i Venger: Ko je Borg, a ko Mekinro?!
Derbi kola Premijer lige igra se u Londonu gde će Arsenal dočekati Mančester junajted, a teško je u ovom trenutku govoriti koji od dva tima je favorit.

Osim sjajne istorije dva tima, ono što daje "šmek" ovom duelu su i okršai Žozea Murinja i Arsena Vengera kojih je u ovom veku bilo na pretek.Ovo će biti 18. put da igraju jedan protiv drugog, a daleko uspešniji je Portugalac kome je Venger i "omiljeni trener".

Murinjo je sa Čelsijem i Junajtedom slavio osam puta, sedam mečeva je završeno remijem, dok je Venger dobio samo dve utakmice - jednu u Komjuniti šildu protiv "plavaca", i jednu prošle sezone protiv "đavola" u domaćem šampionatu...

Zbog toga je "Specijalni" imao zanimljiv uvod uoči ovog duela (18.30).

"Gledao sam juče zanimljiv film, Borg - Mekinro, i Borgov trener mu je govorio da misli na samo jedan poen u tom trenutku. To i ja govorim svojim igračima da misle samo o meču protiv Arsenala i da ne obraćaju pažnju koliko smo ispred Arsenala. To je samo Arsenal. Fokusirajte se na njih!", kazao je Murinjo o meču koji će, poznajući izdanja njegovih ekipa na gostovanjima, teško biti spektakularan poput pomenutog duela Borga i Mekinroa na Vimbldonu 1980. rešeno u pet setova, u korist Šveđanina..

A ko je u čitavoj priči Borg, a ko Mekinro?

Obojica tenisera su bili izuzetno uspešni, ali potpuno drugačijeg stila i karaktera. Šveđanin je na terenu bio veoma smiren, dok je Mekinro bio mnogo opušteniji i često "divljao". Međusobni skor kaže da su potpuno izjednačeni, po sedam pobeda!

"Ja volim tenis, ali ga ne igram", odbio je da odgovori na pitanje Žoze Murinjo, ali nije teško zaključiti ko bi on od dvojice tenisera bio u ovoj komparaciji.

Za sada nije poznato da li će Nemanja Matić biti spreman za ovaj meč, a Portugalac se zagonetno osmehnuo na pitanje o mogućem dolasku Mesuta Ozila na "Old Traford".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar