Укус Херцеговине у маркетима

Аграрни фонд Требиње од ове године први пут откупљује воће и поврће од требињских пољопривредника, са којима је склопљен договор о откупу њихових производа, који ће се даље на тржиште пласирати путем маркета и угоститељских објеката.

Република Српска 02.12.2017 | 11:15
Укус Херцеговине у маркетима
“Ми смо већ договорили са петнаестак угоститељских објеката и маркета да откупљују воће и поврће требињских пољопривредника, што ће и једнима и другима стварати вишеструку корист, првима зато што је у питању провјерена, здрава храна, а другима зато што ће имати осигуран откуп”, каже Веселин Дутина, директор Аграрног фонда.



Он каже да су најтраженији производи кромпир, мрква, лук, парадајз, али и остали производи требињског краја, те ће се на тај начин зауставити и увоз пољопривредних производа.

Многи власници требињских ресторана су, како кажу сами пољопривредници, с одушевљењем прихватили ову иницијативу јер на својим менијима желе да имају јела обогаћена домаћим намирницама.



Новица Шишић из Поповог поља каже да све своје производе може лако продати управо из разлога што имају посебне укусе херцеговачког краја, па у палету од петнаестак производа већ уводи и неке прерађевине попут домаћих компота, пекмеза, ликера, меда и програма прерађеног поврћа, а добар дио тога пласира и кроз “Херцеговачку кућу”, први продајни објекат херцеговачке аутохтоне хране који треба да буде отворен и у Бањалуци и Београду.

(Независне новине)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

грађанин

02.12.2017 11:31

Супер идеја. Херцеговина за примјер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.12.2017 15:15

А јел то Херцег-Босна?

Name

Требињка

02.12.2017 15:58

ДРЕВНА,СРБСКА ХЕРЦЕГОВИНА !

Name

Ново вријеме трази промјене

02.12.2017 15:24

Имате одлицну климу за све . Кад погледам како је то све запустато одма ме ухвати нека нервоза. Кад упоредим Алпе Свајцерске и било који крај код нас одма сватим колико ми мало мислимо и радимо. Какв отров купујемо у трговинама а бог нам дао климу какву би сви позељели. Мој народе окренисе себи и стварај сам ако зелис да имас здравље .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сдсовац Требиње

02.12.2017 16:06

тако то ради директор папак прелетац дутина а СДС му је дао хљеб посао и екстра је прелетац вратио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данча

02.12.2017 20:37

Уносиш емоције,свашта.