Ukus Hercegovine u marketima

Agrarni fond Trebinje od ove godine prvi put otkupljuje voće i povrće od trebinjskih poljoprivrednika, sa kojima je sklopljen dogovor o otkupu njihovih proizvoda, koji će se dalje na tržište plasirati putem marketa i ugostiteljskih objekata.

Republika Srpska 02.12.2017 | 11:15
Ukus Hercegovine u marketima
“Mi smo već dogovorili sa petnaestak ugostiteljskih objekata i marketa da otkupljuju voće i povrće trebinjskih poljoprivrednika, što će i jednima i drugima stvarati višestruku korist, prvima zato što je u pitanju provjerena, zdrava hrana, a drugima zato što će imati osiguran otkup”, kaže Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda.



On kaže da su najtraženiji proizvodi krompir, mrkva, luk, paradajz, ali i ostali proizvodi trebinjskog kraja, te će se na taj način zaustaviti i uvoz poljoprivrednih proizvoda.

Mnogi vlasnici trebinjskih restorana su, kako kažu sami poljoprivrednici, s oduševljenjem prihvatili ovu inicijativu jer na svojim menijima žele da imaju jela obogaćena domaćim namirnicama.



Novica Šišić iz Popovog polja kaže da sve svoje proizvode može lako prodati upravo iz razloga što imaju posebne ukuse hercegovačkog kraja, pa u paletu od petnaestak proizvoda već uvodi i neke prerađevine poput domaćih kompota, pekmeza, likera, meda i programa prerađenog povrća, a dobar dio toga plasira i kroz “Hercegovačku kuću”, prvi prodajni objekat hercegovačke autohtone hrane koji treba da bude otvoren i u Banjaluci i Beogradu.

(Nezavisne novine)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

građanin

02.12.2017 11:31

Super ideja. Hercegovina za primjer.

ODGOVORITE
Name

re

02.12.2017 15:15

A jel to Herceg-Bosna?

Name

Trebinjka

02.12.2017 15:58

DREVNA,SRBSKA HERCEGOVINA !

Name

Novo vrijeme trazi promjene

02.12.2017 15:24

Imate odlicnu klimu za sve . Kad pogledam kako je to sve zapustato odma me uhvati neka nervoza. Kad uporedim Alpe Svajcerske i bilo koji kraj kod nas odma svatim koliko mi malo mislimo i radimo. Kakv otrov kupujemo u trgovinama a bog nam dao klimu kakvu bi svi pozeljeli. Moj narode okrenise sebi i stvaraj sam ako zelis da imas zdravlje .

ODGOVORITE
Name

Sdsovac Trebinje

02.12.2017 16:06

tako to radi direktor papak preletac dutina a SDS mu je dao hljeb posao i ekstra je preletac vratio.

ODGOVORITE
Name

Danča

02.12.2017 20:37

Unosiš emocije,svašta.