"Индекс" примио нове пријетње

Хрватски портал "Индекс" пише да је добио нове пријетње смрћу због објављених текстова о хрватском генералу Слободану Праљку и због хрватског министра одбране Дамира Крстичевића, који је позвао јавност на мржњу према том порталу и његовим новинарима.

Регион 01.12.2017 | 21:04
"Индекс" примио нове пријетње
Само пар минута након објаве чланка у којем је цитиран дио пријетњи, како наводе, стигле су нове "пријетеће, језиве, страшне и одвратне поруке".

"Са `Фејсбук` профила Ивана Шимића стигла је пријетња убиством и бацањем у Саву...Са профила Мариа Врабца Лукачина стигао је коментар да је заправо штета ако неко убије новинара `Индекса`, а да се то квалификује као убиство човјека", пише "Индекс".

Напомињу и да се отворено позива на ликвидацију и премлаћивање сваког ко се усуди да напише да је "осуђени ратни злочинац управо то - осуђени ратни злочинац".

Посљедњих дана, како наводе из "Индекса", коментари испод њихових чланака, на њиховој "Фејсбук" страници, као и мејлови, па чак и приватни профили њихових новинара затрпани су изливима мржње и бијеса.

Праљку је Жалбено вијеће Хашког трибунала потврдило казну на 20 година затвора. Након изречене коначне казне Праљак је испио отров у судници Трибунала, а преминуо је у болници.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Наталија

01.12.2017 20:20

Како изапрати ову мржњу међу људима ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алхемија Балкана

01.12.2017 20:44

Сона киселина је добра.

Name

Дамјан

02.12.2017 07:59

Био је рат,глупост,јесте ли икад размислили ради кога и цијих лудих идеја смо медјусобнио на све три стране прекратили на тисуце зивота насе генерације,а нико ником није крив био ни за ста.Питајте овај двојац гдје су били,и остаке двојце из свих нација гдје бранисе...а сад прицу прицају као да смо малоумни.Измакла се господа ратни профитери,јел то злоцин...криминалци и у рату а и миру све нам је познатоЈедите гов...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињац

02.12.2017 10:45

Ево мени је жао, Праљка јер је умро од злочиначке руке. Наздравио је

ОДГОВОРИТЕ