Старији ђаци мучили првачиће

Нови случај вршњачког насиља пријављен је у основној школи у Ивањици, где су наводно старији ученици скинули панталоне прваку након што нису успели од њега да изнуде новац.

Србија 01.12.2017 | 18:48
Старији ђаци мучили првачиће
Родитељ који је желео да остане анониман тврди да је реч о неколико седмака и осмака који су данима уназад на разне начине мучили неколико седмогодишњих дечака.
 
- Они су их уводили у ве-це, гасили светла да их камера не би снимила, држали их за руке и везивали, лепили им траку на уста или им држали шаку на устима да не би вриштали, скидали им панталоне и сликали их голе, а тражили су им и новац. Уз претње, деца су ћутала данима, а тек када се један од њих пожалио родитељима, клупко је почело да се одмотава - прича овај родитељ и додаје да деца у страху данима нису смела да иду у тоалет, нити да излазе током одмора.

Он истиче да је колектив школе упознат са ситуацијом, као и да ово није усамљен случај.

- Овакве ствари се дешавају месецима. Јуче су се ученици гађали стакленим флашама, пре неки дан су ђака првака који прима инсулин носили наопачке кроз двориште школе - набраја он и додаје да ће следеће недеље бити организован родитељски састанак и наставничко веће.

Отац седмогодишњег дечака који је у понедељак био жртва вршњачког насиља и смогао снаге да се пожали родитељима, потврдио нам је да су две девојчице и два дечака, вероватно ученици седмог или осмог разреда, његово дете пресрели у тоалету.

- Син ми је страшно уплашен, једва је смогао снаге да исприча шта се догодило. То је ужас. Они су од њега тражили новац и када га нису добили скинули су му одећу, држећи га за руке и ноге. Згранут сам, могао бих да схватим да су неке чарке избиле међу децом која су исто годиште, али они су за њега скоро па одрасли људи. Сачекаћу до среде да видим да ли ће успели да реше ово, јер су случај преузеле надлежне институције. Не занима ме чија су та насилна деца и јесу ли мамини и татини синови, ко год да је мора да се обелодани и да се стане на крај овом насиљу. Морам да заштитим породицу, али и свако недужно дете, видите и сами шта се дешава - прича отац за "Блиц".

Како незванично сазнајемо, седмогодишњи дечак је јуче дао изјаву идентичну оној коју је испричао оцу. По мишљењу стручног лица (психолога) дечак је говорио истину.

Директор ове васпитно-образовне установе, Стеван Давидовић, каже да испитују случај.

- Пријављено нам је да су старији ученици скинули панталоне прваку, након чега је и полицијски инспектор био у школи. Укључен је и школски Тим за заштиту безбедности деце. Након истраге ће се знати тачно да ли се, и под којим околностима нешто догодило - каже директор Давидовић и додаје да до ове пријаве није било већих инцидената у школи.

У полицији потврђују да је овај случај пријављен у четвртак и наводе да је о свему обавештен и заменик вишег јавног тужиоца у Чачку.

(Блиц)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

милојица

01.12.2017 17:58

Сад их фино пописати .направити распоред до краја школовања на чишчењу хала у читавој школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

01.12.2017 18:00

БРАВО ЗА ОЦА И МАЛОГ ДЈЕЦАКА - СТОП НАСИЉУ МОЦНИХ НАД СЛАБИЈИМ !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

о томе

01.12.2017 18:01

И још у дворишту мучили млађег друга који има дијабетес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Могуће

01.12.2017 18:28

Чим је насиље свакодневно мешу одраслима, у друштву, могуће је да га има и у пколама у неком облику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фууууј!

01.12.2017 18:42

Дијете не слати у школу док се не ИЗБАЦЕ сви који су учествовали узлостављању, а отац малог дјечака да убије бога у родитељима злостављача! Да се овако нешто деси моме дјетету, о мени би писале све новине, погазио бих стоку са камионом, фууууј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

01.12.2017 19:12

Рјешење је да професори дежурају ван радног времена и да им то буде плаћено као прековремени рад или да буде признато на неки други начин, те да професори и ученици користе исти тоалет, како би ученици знали да нити једног момента нису без контроле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Психолог За Мало

01.12.2017 19:21

Овде су тотално заказали оцеви старије дјеце.Требали су им објаснити да је мастурбирање сасвим нормална и позељна ствар за њихов узраст.Не би били насилни, сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лела

01.12.2017 20:50

ТО СУ РОДИТЕЉИ ТАКО ДЈЕЦУ ВАСПИТАЛИ ТАКО НЕОДГОЈЕНУ ДЈЕЦУ ОДМА ТРЕБА ИЗБАЦИТ ИЗ СКОЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дисциплина

01.12.2017 21:59

Заиста,какви су то родитељи кад се дјеца тог узразта тако понасају? Не знам да ли родитељи или та неодгојена дјецурлија вецу казну заслузују.Дјецурлију треба јавно казнити,да им висе никад не падне на ум да било којем другом дјетету несто казу,а камоли да уцине? Нико их не казњава,зато су тако подивљали.Будуци зликовци,ако им се не стане у крај.Запустени! Ста је са одтаслима који се не могу назвати родитељима.Какви то дивљаци васпитају дјецурлију?

Name

Мима

01.12.2017 21:29

На оваква десавања,нормалан цовјек остаје без коментара.Свако дјете је огледало породице и десавања у куци.Кад посматрамо профиле родитеља који су;необразовани,некултурни,насилни,ста онда оцекивати од дјеце.Од кога дјеца да виде и да цују културу и добро васпитање.Не могу просветни радници да раде посао родитеља.Дјеца опонасају насилне родитеље имам примјера на претек.Како да се понаса дијете рецимо једног неписменог полицајца,коме је са униформом дата и власт и моц а мозак неразвијен.Предлазем да треба казњавати и по дјепу и кривицно родитеље те дјеце.

ОДГОВОРИТЕ