Stariji đaci mučili prvačiće

Novi slučaj vršnjačkog nasilja prijavljen je u osnovnoj školi u Ivanjici, gde su navodno stariji učenici skinuli pantalone prvaku nakon što nisu uspeli od njega da iznude novac.

Srbija 01.12.2017 | 18:48
Stariji đaci mučili prvačiće
Roditelj koji je želeo da ostane anoniman tvrdi da je reč o nekoliko sedmaka i osmaka koji su danima unazad na razne načine mučili nekoliko sedmogodišnjih dečaka.
 
- Oni su ih uvodili u ve-ce, gasili svetla da ih kamera ne bi snimila, držali ih za ruke i vezivali, lepili im traku na usta ili im držali šaku na ustima da ne bi vrištali, skidali im pantalone i slikali ih gole, a tražili su im i novac. Uz pretnje, deca su ćutala danima, a tek kada se jedan od njih požalio roditeljima, klupko je počelo da se odmotava - priča ovaj roditelj i dodaje da deca u strahu danima nisu smela da idu u toalet, niti da izlaze tokom odmora.

On ističe da je kolektiv škole upoznat sa situacijom, kao i da ovo nije usamljen slučaj.

- Ovakve stvari se dešavaju mesecima. Juče su se učenici gađali staklenim flašama, pre neki dan su đaka prvaka koji prima insulin nosili naopačke kroz dvorište škole - nabraja on i dodaje da će sledeće nedelje biti organizovan roditeljski sastanak i nastavničko veće.

Otac sedmogodišnjeg dečaka koji je u ponedeljak bio žrtva vršnjačkog nasilja i smogao snage da se požali roditeljima, potvrdio nam je da su dve devojčice i dva dečaka, verovatno učenici sedmog ili osmog razreda, njegovo dete presreli u toaletu.

- Sin mi je strašno uplašen, jedva je smogao snage da ispriča šta se dogodilo. To je užas. Oni su od njega tražili novac i kada ga nisu dobili skinuli su mu odeću, držeći ga za ruke i noge. Zgranut sam, mogao bih da shvatim da su neke čarke izbile među decom koja su isto godište, ali oni su za njega skoro pa odrasli ljudi. Sačekaću do srede da vidim da li će uspeli da reše ovo, jer su slučaj preuzele nadležne institucije. Ne zanima me čija su ta nasilna deca i jesu li mamini i tatini sinovi, ko god da je mora da se obelodani i da se stane na kraj ovom nasilju. Moram da zaštitim porodicu, ali i svako nedužno dete, vidite i sami šta se dešava - priča otac za "Blic".

Kako nezvanično saznajemo, sedmogodišnji dečak je juče dao izjavu identičnu onoj koju je ispričao ocu. Po mišljenju stručnog lica (psihologa) dečak je govorio istinu.

Direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove, Stevan Davidović, kaže da ispituju slučaj.

- Prijavljeno nam je da su stariji učenici skinuli pantalone prvaku, nakon čega je i policijski inspektor bio u školi. Uključen je i školski Tim za zaštitu bezbednosti dece. Nakon istrage će se znati tačno da li se, i pod kojim okolnostima nešto dogodilo - kaže direktor Davidović i dodaje da do ove prijave nije bilo većih incidenata u školi.

U policiji potvrđuju da je ovaj slučaj prijavljen u četvrtak i navode da je o svemu obavešten i zamenik višeg javnog tužioca u Čačku.

(Blic)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

milojica

01.12.2017 18:58

Sad ih fino popisati .napraviti raspored do kraja školovanja na čiščenju hala u čitavoj školi.

ODGOVORITE
Name

hm

01.12.2017 19:00

BRAVO ZA OCA I MALOG DJECAKA - STOP NASILJU MOCNIH NAD SLABIJIM !!

ODGOVORITE
Name

o tome

01.12.2017 19:01

I još u dvorištu mučili mlađeg druga koji ima dijabetes.

ODGOVORITE
Name

Moguće

01.12.2017 19:28

Čim je nasilje svakodnevno mešu odraslima, u društvu, moguće je da ga ima i u pkolama u nekom obliku.

ODGOVORITE
Name

Fuuuuj!

01.12.2017 19:42

Dijete ne slati u školu dok se ne IZBACE svi koji su učestvovali uzlostavljanju, a otac malog dječaka da ubije boga u roditeljima zlostavljača! Da se ovako nešto desi mome djetetu, o meni bi pisale sve novine, pogazio bih stoku sa kamionom, fuuuuj!

ODGOVORITE
Name

Saša

01.12.2017 20:12

Rješenje je da profesori dežuraju van radnog vremena i da im to bude plaćeno kao prekovremeni rad ili da bude priznato na neki drugi način, te da profesori i učenici koriste isti toalet, kako bi učenici znali da niti jednog momenta nisu bez kontrole.

ODGOVORITE
Name

Psiholog Za Malo

01.12.2017 20:21

Ovde su totalno zakazali ocevi starije djece.Trebali su im objasniti da je masturbiranje sasvim normalna i pozeljna stvar za njihov uzrast.Ne bi bili nasilni, sigurno.

ODGOVORITE
Name

Lela

01.12.2017 21:50

TO SU RODITELJI TAKO DJECU VASPITALI TAKO NEODGOJENU DJECU ODMA TREBA IZBACIT IZ SKOLE.

ODGOVORITE
Name

Disciplina

01.12.2017 22:59

Zaista,kakvi su to roditelji kad se djeca tog uzrazta tako ponasaju? Ne znam da li roditelji ili ta neodgojena djecurlija vecu kaznu zasluzuju.Djecurliju treba javno kazniti,da im vise nikad ne padne na um da bilo kojem drugom djetetu nesto kazu,a kamoli da ucine? Niko ih ne kaznjava,zato su tako podivljali.Buduci zlikovci,ako im se ne stane u kraj.Zapusteni! Sta je sa odtaslima koji se ne mogu nazvati roditeljima.Kakvi to divljaci vaspitaju djecurliju?

Name

Mima

01.12.2017 22:29

Na ovakva desavanja,normalan covjek ostaje bez komentara.Svako djete je ogledalo porodice i desavanja u kuci.Kad posmatramo profile roditelja koji su;neobrazovani,nekulturni,nasilni,sta onda ocekivati od djece.Od koga djeca da vide i da cuju kulturu i dobro vaspitanje.Ne mogu prosvetni radnici da rade posao roditelja.Djeca oponasaju nasilne roditelje imam primjera na pretek.Kako da se ponasa dijete recimo jednog nepismenog policajca,kome je sa uniformom data i vlast i moc a mozak nerazvijen.Predlazem da treba kaznjavati i po djepu i krivicno roditelje te djece.

ODGOVORITE