Градови умјетности

Компанија Заландо представила је листу 80 најелегантнијих градова света, састављену за љубитеље архитектуре, уметности и моде.

Путовања 01.12.2017 | 13:03
Градови умјетности
Градови су рангирани на основу бројних фактора, попут модне сцене, значаја културе и архитектуре, туристичке пожељности и приступачности "елегантног" начина живота.

Истраживање је спровела модна продавница Заландо, која је ангажовала 5.000 стручњака за архитектуру и моду.

Оцењивано је укупно 400 градова, познатих по модној сцени и културном и историјском значају.

За најелегантнији град света проглашен је Париз, након којег на листи следе Лондон, Беч, Венеција, Фиренца, Барселона, Њујорк, Бордо, Милано и Рим.

"Приликом путовања доживљавате другачије стање ума, па одлазак у неки од ових градова често може да буде важно животно искуство које ће вас на неки начин и обликовати“, изјавио је портпарол компаније Заландо за Лоунли планет.

"Отворити флашу вина на обали Сене, прошетати кроз Британски музеј или слушати оперу на отвореном у топлој венецијанској ноћи сасвим је посебна ствар“, додао је.

Менаџерка компаније Касија Лукзак објаснила је да се елегантним не сматра нужно оно што је скупо и ексклузивно, већ да су битни урбани и архитектонски карактер, али и атмосфера и шарм града, што првопласирани Париз свакако има.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар