Обновљен рад фото клуба

- У Вишеграду је послије 40 година обновљен рада Фото-клуба „Вишеград“ који ће дјеловати под окриљем Градске галерије, јавио је дописник БН телевизије.

Република Српска 30.11.2017 | 22:35
Обновљен рад фото клуба
Директор Градске галерије Славко Тушевљак је рекао да је циљ обнове рада клуба да се вишеградски фото- аматери окупе, да се друже, размјењују искуства и заједнички наступају са својим фотографијама на изложбама и наградним конкурисима.

„У почетку ћемо организовати предавања за све заинтересоване фото –аматере од седам до 77 година које ће држати дизајнер фотографије Наташа Ђурић, затим ћемо почети сакупати старе фотографије и архивску грађу о Вишеграду која ће бити презентована на изложбама“, рекао је Тушевљак.

Он је појаснио да ће те фотографије бити важни експонати у будућем музеју Вишеграда.

„Много старе вишеградске породице су се јавиле и рекле да ће уступити своје фотографије фото-клубу и Градској галерији“, додао је Тушевљак.

Тушевљак је најавио да ће фото-клуб организовати и активност звану фото-сафари.



Оснивачкој или обновитељској скупштини фото-клуба присуствовало је давдесетак фото-аматера.

За предсједника клуба изабрана је Наташа Ђурић, секретар је Јелена Андрић, а потпредсједник Славко Тушевљак.

Умјетнички савјет чине академски сликар Јеленко Јањић, новинар Радоје Тасић, затим фотографи Јанко Самоуковић, Светлана Новаковић и Гордана Лакић.

Светлана Новаковић каже да је обрадована оснивањем клуба јер ће особе које се аматерски или професионално баве фотографијом имати могућности да се више изразе а посебно на изложбама јер самостална излагања коштају.

„За мене ово значи један добар корак напред, осјећам да излазимо из анонимности јер сви ми који се бавимо фотографијом радимо некако сами за себе , пробамо да то провучемо кроз фејзбук да би наша дјела видјело што више људи. Овдје ће бити шанса да размјенимо искуства и да се боље организујемо“, рекао је фотограф Јанко Самоуковић.

Један од чланова пријератног фото-клуба Жељко Милисавевић Ћипе каже да је добро што се наставља традиција мајстора фотографије у Вишеграду као што су били Алија Акшамија, Љубомир Мутапчић, Ибрахим Куљн, Миле Јевтић, Драгомир Милићевић и многи други.

„Веома добра иницијатива и драго ми је да има доста заинтересованих“, додао је Милисављевић.
Предавања о фотографији одржаваће се у просторијама Средње школе „Иво Андрић“ у Вишеграду.



БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

јадно

08.12.2017 03:43

Академски педофил и силоватељ Јеленко Јањић. Да се не заборави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

а

05.03.2019 13:47

Јеленко Јањић је осуђивани силоватељ!

ОДГОВОРИТЕ