Obnovljen rad foto kluba

- U Višegradu je poslije 40 godina obnovljen rada Foto-kluba „Višegrad“ koji će djelovati pod okriljem Gradske galerije, javio je dopisnik BN televizije.

Republika Srpska 30.11.2017 | 22:35
Obnovljen rad foto kluba
Direktor Gradske galerije Slavko Tuševljak je rekao da je cilj obnove rada kluba da se višegradski foto- amateri okupe, da se druže, razmjenjuju iskustva i zajednički nastupaju sa svojim fotografijama na izložbama i nagradnim konkurisima.

„U početku ćemo organizovati predavanja za sve zainteresovane foto –amatere od sedam do 77 godina koje će držati dizajner fotografije Nataša Đurić, zatim ćemo početi sakupati stare fotografije i arhivsku građu o Višegradu koja će biti prezentovana na izložbama“, rekao je Tuševljak.

On je pojasnio da će te fotografije biti važni eksponati u budućem muzeju Višegrada.

„Mnogo stare višegradske porodice su se javile i rekle da će ustupiti svoje fotografije foto-klubu i Gradskoj galeriji“, dodao je Tuševljak.

Tuševljak je najavio da će foto-klub organizovati i aktivnost zvanu foto-safari.



Osnivačkoj ili obnoviteljskoj skupštini foto-kluba prisustvovalo je davdesetak foto-amatera.

Za predsjednika kluba izabrana je Nataša Đurić, sekretar je Jelena Andrić, a potpredsjednik Slavko Tuševljak.

Umjetnički savjet čine akademski slikar Jelenko Janjić, novinar Radoje Tasić, zatim fotografi Janko Samouković, Svetlana Novaković i Gordana Lakić.

Svetlana Novaković kaže da je obradovana osnivanjem kluba jer će osobe koje se amaterski ili profesionalno bave fotografijom imati mogućnosti da se više izraze a posebno na izložbama jer samostalna izlaganja koštaju.

„Za mene ovo znači jedan dobar korak napred, osjećam da izlazimo iz anonimnosti jer svi mi koji se bavimo fotografijom radimo nekako sami za sebe , probamo da to provučemo kroz fejzbuk da bi naša djela vidjelo što više ljudi. Ovdje će biti šansa da razmjenimo iskustva i da se bolje organizujemo“, rekao je fotograf Janko Samouković.

Jedan od članova prijeratnog foto-kluba Željko Milisavević Ćipe kaže da je dobro što se nastavlja tradicija majstora fotografije u Višegradu kao što su bili Alija Akšamija, Ljubomir Mutapčić, Ibrahim Kuljn, Mile Jevtić, Dragomir Milićević i mnogi drugi.

„Veoma dobra inicijativa i drago mi je da ima dosta zainteresovanih“, dodao je Milisavljević.
Predavanja o fotografiji održavaće se u prostorijama Srednje škole „Ivo Andrić“ u Višegradu.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

jadno

08.12.2017 03:43

Akademski pedofil i silovatelj Jelenko Janjić. Da se ne zaboravi.

ODGOVORITE
Name

a

05.03.2019 13:47

Jelenko Janjić je osuđivani silovatelj!

ODGOVORITE