Проблем велики је бирократија

Бањалучанка Гордана Јездимир већ годину дана покушава да постави киоск на локацији за коју је добила све потребне дозволе. У изјави БН телевизији тврди да јој се на путу испријечила бирократија, јер је локација код Градског моста атрактивна и због тога неко жели да је преотме.

Република Српска 30.11.2017 | 22:07
Проблем велики је бирократија
Одлуком Скупштине града из јуна 2015. године, Гордани Јездимир је додијељена привремена локација за киоск у Бањалуци у близини Градског моста.

Иако је од тада прошло више од двије године, објекат није у употреби, јер ,према њеним ријечима, Одјељење за инспекцијске послове не дозвољава да се радови приведу крају.

Гордана Јездимир каже да јој нису радови забрањени рјешењем и да не постоји никакав пропуст у документацији.

"Међутим, Одјељење за инспекцијске послове градске управе не дозвољава да се исти доведу крају и заврше. Чак грађевински инспектор неће да изађе на терен. Значи, низ дописа, задњи допис који је био онако садржајан од 74 ставке сам упутила 29. марта ове године и нисам добила званичан и потпун одговор", тврди она.

Додатан проблем за Гордану јесте то што је добила судско рјешење о исељењу из објекта који тренутно користи, јер се он налази на приватном посједу.

Наводи да се више пута обраћала управи града за свој проблем, али да није добила званичан одговор.

"Мислим да је у питању корупција, мислим да су заинтересоване друге конкурентне куће које су ми се и појављивале са захтјевом да им препустим локацију. Значи то је разлог", објашњава она у изјави БН телевизији.

Из Одјељења за инспекцијске послове града, кажу да су од маја мјесеца неколико пута разговарали са Горданом Јездимир, као и да су на све њене писмене захтјеве одговорили у складу са законом.

Надлежни грађевински инспектори више пута су вршили инспекцијски надзор објекта, али тврде да извођач радова не посједује потребну лиценцу.

Иако из Одјељења за инспекцијске послове наводе да је лиценца неопходна, Гордана тврди супротно. Сматра да проблем не представља извођач радова, јер се ради о људима који су у овом послу више од двадесет година.

"Измислили су неку лиценцу на крају. Гдје сам отишла у министарство грађевине, екологије и урбанизма, гдје ми је господин Момир Рондаш рекао тачно да за израду оваквог објекта није потребна лиценца. Када сам добила одговор, прослиједила инспекторици која води мој предмет, међутим и даље немам ни одговора од ње, нити имам завршене радове", каже она и додаје да се неће предати и да ће инсистирати да правда у њеном случају буде задовољена.



БН телевизија

 



Коментари / 0

Оставите коментар