Problem veliki je birokratija

Banjalučanka Gordana Jezdimir već godinu dana pokušava da postavi kiosk na lokaciji za koju je dobila sve potrebne dozvole. U izjavi BN televiziji tvrdi da joj se na putu ispriječila birokratija, jer je lokacija kod Gradskog mosta atraktivna i zbog toga neko želi da je preotme.

Republika Srpska 30.11.2017 | 22:07
Problem veliki je birokratija
Odlukom Skupštine grada iz juna 2015. godine, Gordani Jezdimir je dodijeljena privremena lokacija za kiosk u Banjaluci u blizini Gradskog mosta.

Iako je od tada prošlo više od dvije godine, objekat nije u upotrebi, jer ,prema njenim riječima, Odjeljenje za inspekcijske poslove ne dozvoljava da se radovi privedu kraju.

Gordana Jezdimir kaže da joj nisu radovi zabranjeni rješenjem i da ne postoji nikakav propust u dokumentaciji.

"Međutim, Odjeljenje za inspekcijske poslove gradske uprave ne dozvoljava da se isti dovedu kraju i završe. Čak građevinski inspektor neće da izađe na teren. Znači, niz dopisa, zadnji dopis koji je bio onako sadržajan od 74 stavke sam uputila 29. marta ove godine i nisam dobila zvaničan i potpun odgovor", tvrdi ona.

Dodatan problem za Gordanu jeste to što je dobila sudsko rješenje o iseljenju iz objekta koji trenutno koristi, jer se on nalazi na privatnom posjedu.

Navodi da se više puta obraćala upravi grada za svoj problem, ali da nije dobila zvaničan odgovor.

"Mislim da je u pitanju korupcija, mislim da su zainteresovane druge konkurentne kuće koje su mi se i pojavljivale sa zahtjevom da im prepustim lokaciju. Znači to je razlog", objašnjava ona u izjavi BN televiziji.

Iz Odjeljenja za inspekcijske poslove grada, kažu da su od maja mjeseca nekoliko puta razgovarali sa Gordanom Jezdimir, kao i da su na sve njene pismene zahtjeve odgovorili u skladu sa zakonom.

Nadležni građevinski inspektori više puta su vršili inspekcijski nadzor objekta, ali tvrde da izvođač radova ne posjeduje potrebnu licencu.

Iako iz Odjeljenja za inspekcijske poslove navode da je licenca neophodna, Gordana tvrdi suprotno. Smatra da problem ne predstavlja izvođač radova, jer se radi o ljudima koji su u ovom poslu više od dvadeset godina.

"Izmislili su neku licencu na kraju. Gdje sam otišla u ministarstvo građevine, ekologije i urbanizma, gdje mi je gospodin Momir Rondaš rekao tačno da za izradu ovakvog objekta nije potrebna licenca. Kada sam dobila odgovor, proslijedila inspektorici koja vodi moj predmet, međutim i dalje nemam ni odgovora od nje, niti imam završene radove", kaže ona i dodaje da se neće predati i da će insistirati da pravda u njenom slučaju bude zadovoljena.



BN televizija

 



Komentari / 0

Ostavite komentar