"Рафа ми као клинац рекао да има Лендлов синдром!"

Бивши тенисер Серхио Ројтман присетио се једне занимљиве анегдоте са 16-годишњим Рафаелом Надалом.

Тенис 04.12.2017 | 16:30
"Рафа ми као клинац рекао да има Лендлов синдром!"
Ројтман можда никада није отишао даље од 62. места на АТП листи (2007. године), али јесте успео да победи Рафу у финалу челенџера у тренутку док је Надал имао 16 година.

Ројтман је те 2003. године имао 24 и у три сета је добио Надала 6:3, 6:7, 6:4 у финалу Шербура.

"У том тренутку ми долазе неки људи из Најкија по први пут да потпишем уговор. Тада ми (Надал) није деловао сјајно у погледу игре, али ментално јесте. Био је вро тежак меч, али сам на крају победио", рекао је Ројтман за Вентахе тенис.

Он потом описује Рафу као потпуно разореног поразом.

"Рафа је био сломљен, тужан и изгледао је као да је дотакао дно. Дошао сам му док су се припремали за церемонију и рекао му 'Рафа, смири се, имаш само 16 година. Играо си у дворани и ово ти је било треће финале заредом', а он је одговорио 'Али још једно финале изгубљено. Бојим се да имам синдром Ивана Лендла и да тај синдром утиче на мене јер ни он није побеђивао у финалима'", присећа се Ројтман.

Четири пораза и две победе на челенџерима је био Надалов резултат те године, а сви знају шта је све Надал освојио у сениорској конкуренцији.

Четрнаест година касније, сезону још једном завршава на првом месту АТП листе уз два освојена Грен слема само у 2017. години.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар