"Rafa mi kao klinac rekao da ima Lendlov sindrom!"

Bivši teniser Serhio Rojtman prisetio se jedne zanimljive anegdote sa 16-godišnjim Rafaelom Nadalom.

Tenis 04.12.2017 | 16:30
"Rafa mi kao klinac rekao da ima Lendlov sindrom!"
Rojtman možda nikada nije otišao dalje od 62. mesta na ATP listi (2007. godine), ali jeste uspeo da pobedi Rafu u finalu čelendžera u trenutku dok je Nadal imao 16 godina.

Rojtman je te 2003. godine imao 24 i u tri seta je dobio Nadala 6:3, 6:7, 6:4 u finalu Šerbura.

"U tom trenutku mi dolaze neki ljudi iz Najkija po prvi put da potpišem ugovor. Tada mi (Nadal) nije delovao sjajno u pogledu igre, ali mentalno jeste. Bio je vro težak meč, ali sam na kraju pobedio", rekao je Rojtman za Ventahe tenis.

On potom opisuje Rafu kao potpuno razorenog porazom.

"Rafa je bio slomljen, tužan i izgledao je kao da je dotakao dno. Došao sam mu dok su se pripremali za ceremoniju i rekao mu 'Rafa, smiri se, imaš samo 16 godina. Igrao si u dvorani i ovo ti je bilo treće finale zaredom', a on je odgovorio 'Ali još jedno finale izgubljeno. Bojim se da imam sindrom Ivana Lendla i da taj sindrom utiče na mene jer ni on nije pobeđivao u finalima'", priseća se Rojtman.

Četiri poraza i dve pobede na čelendžerima je bio Nadalov rezultat te godine, a svi znaju šta je sve Nadal osvojio u seniorskoj konkurenciji.

Četrnaest godina kasnije, sezonu još jednom završava na prvom mestu ATP liste uz dva osvojena Gren slema samo u 2017. godini.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar