Главна улица под водом у Требињу

Иако је главна требињска улица реконструсиана прије пар мјесеци прве веће кише центар Требиња претвориле су у језеро.

Република Српска 30.11.2017 | 20:38
Главна улица под водом у Требињу
Почетком маја ове године предстванци града Требиња отворили су радове на реконтрукцији главне улице Краља Петра ослободиоца и посао завршили, какао су тада рекли, у рекордном року, али се показало да главни роблем није рјешен и да ће свака већа киша центар града претврати у језеро.

За градоначелника Требиња Луку Петровића то није проблем јер сада кише падају јачим интезитетом него ранијих година, а вода се повуче након пола сата када киша престане.

"То су нагле падавине који нису биле пракса на овим подручјима. Имамо нагле падавине а знамо да је градско језгро пуно асфалтираних и бетонираних површина кровова, тако да долази до наглог слијевања воде у улици. То је била пракса и прије десет, 15 година, годину ипо. Тај тренутка траје док пада киша, чим престане у року посла сата оборинска канализиација повуче воде у ријеку и нема никаквих проблема", каже Петровић.

Међутим,  у опозцији у Требињу кажу да градска власт са својим пројектима, па тако и реконкструкцијом најпрометније требињске улице не рјешева проблеме већ ради само површно.

"Ако за годину дана реконструиштеу главну улицу као што је власт СНСД-а реконструисала и то не до краја, не рјешти оборинску канализацију и ако вам четири мјесеца стоји раскопан и незавршен градски парк онда је сваком јасно о чему се ради", каже Видомир Бегенишић (СДС)

Реконструкцију главне улице заједнички су финансирали град Требиње и Јавно предузеће „Путеви Републике Српске“ са око 350.000 марака.



БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Микеландјело

30.11.2017 20:09

Будала је овај Петровиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мили

30.11.2017 20:20

Треба послушати градоначелника па сачекати пола сата да престане киша па онда ићи и возити се главном улицом.У случају обимнијих падавина улицу порибити и организовати поново лов у мутном па ко боље забаци днс(путеви рс) или снсд(градска управа).Једино радници електропривреде имају проблем( не смију се јавно молити богу за кишу која би побољшала ионако скроман ниво акумулација) јер би их градоначелник могао због тога оптужити за подршку опозицији а за то се дебело плаћа отказима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Офен

30.11.2017 20:39

Ха ха ја реконструкције и инзињера опери паре и гас ја стоке мајко мила!!#

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

30.11.2017 21:03

Издајем чамце и гумене чизме за риболов .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

01.12.2017 09:45

Овако прије није падала киса!!!! Одвала године,не само у РС. него у цијелом региону!!!! Срамота ме ко је "први" цовјек Требиња

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

01.12.2017 14:03

ОВАЈ ЛИК ИМА МАНУ. ДОБРО ГА ПОСМАТРАЈТЕ ЗАТО ЧОВИЈЕК ЛУПА .ОБИЧНО ЉУДИ СА МАНАМА НИТИ ИМАЈУ СТИДА НИ СРАМА .УВИЈЕК СУ У ПРВОМ ПЛАНУ .ШТЕТА ШТА НАРОД ТРПИ .СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињка

01.12.2017 14:23

Ето нам Аква парка.

ОДГОВОРИТЕ