Glavna ulica pod vodom u Trebinju

Iako je glavna trebinjska ulica rekonstrusiana prije par mjeseci prve veće kiše centar Trebinja pretvorile su u jezero.

Republika Srpska 30.11.2017 | 20:38
Glavna ulica pod vodom u Trebinju
Početkom maja ove godine predstvanci grada Trebinja otvorili su radove na rekontrukciji glavne ulice Kralja Petra oslobodioca i posao završili, kakao su tada rekli, u rekordnom roku, ali se pokazalo da glavni roblem nije rješen i da će svaka veća kiša centar grada pretvrati u jezero.

Za gradonačelnika Trebinja Luku Petrovića to nije problem jer sada kiše padaju jačim intezitetom nego ranijih godina, a voda se povuče nakon pola sata kada kiša prestane.

"To su nagle padavine koji nisu bile praksa na ovim područjima. Imamo nagle padavine a znamo da je gradsko jezgro puno asfaltiranih i betoniranih površina krovova, tako da dolazi do naglog slijevanja vode u ulici. To je bila praksa i prije deset, 15 godina, godinu ipo. Taj trenutka traje dok pada kiša, čim prestane u roku posla sata oborinska kanaliziacija povuče vode u rijeku i nema nikakvih problema", kaže Petrović.

Međutim,  u opozciji u Trebinju kažu da gradska vlast sa svojim projektima, pa tako i rekonkstrukcijom najprometnije trebinjske ulice ne rješeva probleme već radi samo površno.

"Ako za godinu dana rekonstruišteu glavnu ulicu kao što je vlast SNSD-a rekonstruisala i to ne do kraja, ne rješti oborinsku kanalizaciju i ako vam četiri mjeseca stoji raskopan i nezavršen gradski park onda je svakom jasno o čemu se radi", kaže Vidomir Begenišić (SDS)

Rekonstrukciju glavne ulice zajednički su finansirali grad Trebinje i Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ sa oko 350.000 maraka.



BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Mikelandjelo

30.11.2017 20:09

Budala je ovaj Petrovic.

ODGOVORITE
Name

mili

30.11.2017 20:20

Treba poslušati gradonačelnika pa sačekati pola sata da prestane kiša pa onda ići i voziti se glavnom ulicom.U slučaju obimnijih padavina ulicu poribiti i organizovati ponovo lov u mutnom pa ko bolje zabaci dns(putevi rs) ili snsd(gradska uprava).Jedino radnici elektroprivrede imaju problem( ne smiju se javno moliti bogu za kišu koja bi poboljšala ionako skroman nivo akumulacija) jer bi ih gradonačelnik mogao zbog toga optužiti za podršku opoziciji a za to se debelo plaća otkazima.

ODGOVORITE
Name

Ofen

30.11.2017 20:39

Ha ha ja rekonstrukcije i inzinjera operi pare i gas ja stoke majko mila!!#

ODGOVORITE
Name

Trebinje

30.11.2017 21:03

Izdajem čamce i gumene čizme za ribolov .

ODGOVORITE
Name

Rajko

01.12.2017 09:45

Ovako prije nije padala kisa!!!! Odvala godine,ne samo u RS. nego u cijelom regionu!!!! Sramota me ko je "prvi" covjek Trebinja

ODGOVORITE
Name

BOBA

01.12.2017 14:03

OVAJ LIK IMA MANU. DOBRO GA POSMATRAJTE ZATO ČOVIJEK LUPA .OBIČNO LJUDI SA MANAMA NITI IMAJU STIDA NI SRAMA .UVIJEK SU U PRVOM PLANU .ŠTETA ŠTA NAROD TRPI .SRETNO.

ODGOVORITE
Name

Trebinjka

01.12.2017 14:23

Eto nam Akva parka.

ODGOVORITE